Pečené citrusovo-bylinkové kuracie stehná
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
75 minút
1 ks obsahuje:
280 kcal
9 g sacharidov
9 g tuku
35 g bielkovín
Popis:
Jednoduché jedlá chutia najlepšie. Mám pravdu? :) Tak potom musíte vyskúšať tento jednoduchý a elegantný recept na kuracie stehná, ktoré sú plné sviežich citrusovníkov a čerstvých bylín! Ideálne na letný víkend alebo špeciálne príležitosti.Po upečení je mäso krehké a rozplýva vo vašich ústach, no a potom príde tá príjemná pomarančovo-citrónová chuť.Naservírujte si ich s čerstvým listovým šalátom, ryžou alebo zemiakmi. Buďťe kreatívni!
Suroviny:
-
-
soľ
1
ČL
med/javorový sirup/agave
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
2
ks
cesnak (strúčik)
1
ČL
mletá červená paprika
1-2
ks
vetvička rozmarínu
1-2
ks
čerstvé vetvičky tymianu
na vrch
hrsť
nasekaná čerstvá pažítka
2
ks (1x150g)
kuracie stehno
1
ks
pomaranč
1
ks
citrón
Postup:
Rúru som si prehriala na 200 stupňov. Kuracie stehná som si umyla, zľahka osolila a uložila do zapekacej misky.
V hlbšej miske som si vymiešala marinádu. Zmiešala som spolu olivový olej, med, šťavu z polovice citróna a pomaranču (druhá polovica pôjde nakrájaná na vrch), rozpučený cesnak, všetky koreniny a bylinky, okrem pažítky.
Touto marinádou som zaliala kuracie stehná, na vrch poukladala nakrájané kolieska citróna a pomaranču a dala zapiecť na 60 minút.
Po upečení posypeme čerstvou pažítkou a podávame.
Dobrú chuť.