Pečené citrusovo-bylinkové kuracie stehná
Info:
Úvod:
Jednoduché jedlá chutia najlepšie. Mám pravdu? 🙂 Tak potom musíte vyskúšať tento jednoduchý a elegantný recept na kuracie stehná, ktoré sú plné sviežich citrusovníkov a čerstvých bylín! Ideálne na letný víkend alebo špeciálne príležitosti.
Po upečení je mäso krehké a rozplýva vo vašich ústach, no a potom príde tá príjemná pomarančovo-citrónová chuť.
Naservírujte si ich s čerstvým listovým šalátom, ryžou alebo zemiakmi. Buďťe kreatívni!
Suroviny:
Postup:
Rúru som si prehriala na 200 stupňov. Kuracie stehná som si umyla, zľahka osolila a uložila do zapekacej misky.
V hlbšej miske som si vymiešala marinádu. Zmiešala som spolu olivový olej, med, šťavu z polovice citróna a pomaranču (druhá polovica pôjde nakrájaná na vrch), rozpučený cesnak, všetky koreniny a bylinky, okrem pažítky.
Touto marinádou som zaliala kuracie stehná, na vrch poukladala nakrájané kolieska citróna a pomaranču a dala zapiecť na 60 minút.
Po upečení posypeme čerstvou pažítkou a podávame.
Dobrú chuť.