Jablkové knedličky podľa mojej babky
Výživové Hodnoty:
8 porcií / ks
95 minút
1 ks obsahuje:
125 kcal
27 g sacharidov
1 g tuku
5 g bielkovín
Popis:
Dnes je opäť čas na recept zo slovenskej kuchyne. Jeseň máme v plnom prúde a s ňou aj sezónu jabĺk, tak som sa rozhodla spraviť tieto úžasné jablkové knedle podľa mojej babky.Bola som špeciálne natrhať jablká pre tento recept v našej záhrade! Snažím sa pripravovať jedlá zo sezónnych potravín a užiť si ich čo najviac. Veď kedy si ich užijeme najviac, však? :)Do receptu som pridala sušené hrozienka, pre vylepšenie, pretože k jabĺčkam sa ideálne hodia. Čo sa mi páči je, že do cesta nejde žiaden cukor!Určite každému príde občas chuť na sladký obed, tak kto ich ešte neskúšal, odporúčam pripraviť!
Suroviny:
Cesto:
1
ČL
mletá škorica
1
ks
vajce
-
-
muškátový oriešok
2
PL
sušené hrozienka
-
-
celozrnná strúhanka
200
g
špaldová múka hrubá
500
g
nastrúhané jablká
Vrch:
-
-
podľa chuti a výberu
Postup:
Do misy som si nastrúhala jablká, k nim pridala múku, hrozienka, škoricu, štipku muškátového oriešku a premiešala (najlepšie rukami). Zmes som dala bokom odpočinúť na cca 60 minút, aby trocha napučala.
Po hodine som do zmesi pridala vajce a znovu vymiešala rukami. Ak máte šťavnatejšie jablká a zmes bude lepkavá alebo moc riedka, pridajte celozrnnú strúhanku. Sypte do vtedy, dokiaľ sa zo zmesi nebudú dať dobre tvarovať knedle.
Varila som vo vriacej vode približne 5 minút. Hotové knedle posypeme na tanieri tvarohom, rozpusteným maslom ghee a hnedým cukrom, či iným tekutým sladidlom. Najlepšie chutia čerstvé.
Dobrú chuť! 🙂