Celozrnné špagety s kelovým pestom

Info:

1 porcia
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 15 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia (60g cestovín+50g pesta) obsahuje:
250 kcal
Sacharidy: 36 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

Máte radi kel? Nie? Takto si ho určite zamilujete! Toto pesto je nabité veľkým obsahom živín a zároveň veľmi chutné a rýchle. 😉
Kel obsahuje niekoľkonásobne viac vitamínu C ako citrusové plody. Je významným zdrojom kyseliny listovej, ktorá je dôležitá pre zdravý vývoj ľudského plodu aj krvotvorbu. Navyše kel znižuje hladinu cholesterolu a posilňuje imunitný systém. Vďaka vysokému obsahu vlákniny pôsobí priaznivo na zažívanie.
S kešu orieškami chutí pesto ešte lepšie! Pomáhajú taktiež nášmu tráviacemu systému, nakoľko obsahujú vysoký obsah vlákniny. Vďaka obsahu rôznych minerálov a vitamínov, najmä vitamínov skupiny B, sú prirodzenými “antidepresívami”.

Pesto víde na viac použití. Vyšlo mi cca 1 šálka pesta.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● olivový olej - 1/2 šálky -
● strúhaný parmezán - 1/2 šálky -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● citrónová šťava - 1 PL -
● kôra z 1 citróna - - - -
● soľ - 1/2 ČL -
● kešu orechy - 1/2 šálky -
● neuvarené celozrnné špagety - 60 g -
● kel nakrájaný na menšie kúsky - 3 šálky -

Postup:

Všetky suroviny som si vložila do kuchynského robota a mixovala dohladka (1-2 krát otvorte kuchynský robot a zotrite z okrajov zmes, aby sa zmes rovnomerne vymixovala). Podávame s obľúbenými cestovinami.

Dobrú chuť! 🙂