Celozrnné špagety s kelovým pestom
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
30 minút
1 porcia (60g cestovín+50g pesta) obsahuje:
250 kcal
36 g sacharidov
9 g tuku
10 g bielkovín
Popis:
Máte radi kel? Nie? Takto si ho určite zamilujete! Toto pesto je nabité veľkým obsahom živín a zároveň veľmi chutné a rýchle. ;)
Kel obsahuje niekoľkonásobne viac vitamínu C ako citrusové plody. Je významným zdrojom kyseliny listovej, ktorá je dôležitá pre zdravý vývoj ľudského plodu aj krvotvorbu. Navyše kel znižuje hladinu cholesterolu a posilňuje imunitný systém. Vďaka vysokému obsahu vlákniny pôsobí priaznivo na zažívanie.
S kešu orieškami chutí pesto ešte lepšie! Pomáhajú taktiež nášmu tráviacemu systému, nakoľko obsahujú vysoký obsah vlákniny. Vďaka obsahu rôznych minerálov a vitamínov, najmä vitamínov skupiny B, sú prirodzenými "antidepresívami".Pesto víde na viac použití. Vyšlo mi cca 1 šálka pesta.
Suroviny:
1/2
šálky
olivový olej
1/2
šálky
strúhaný parmezán
2
ks
cesnak (strúčik)
1
PL
citrónová šťava
-
-
kôra z 1 citróna
1/2
ČL
soľ
1/2
šálky
kešu orechy
60
g
neuvarené celozrnné špagety
3
šálky
kel nakrájaný na menšie kúsky
Postup:
Všetky suroviny som si vložila do kuchynského robota a mixovala dohladka (1-2 krát otvorte kuchynský robot a zotrite z okrajov zmes, aby sa zmes rovnomerne vymixovala). Podávame s obľúbenými cestovinami.
Dobrú chuť! 🙂