Chrumkavé baklažánové nugetky
Výživové Hodnoty:
10 porcií / ks
35 minút
1 ks obsahuje:
30 kcal
1 g sacharidov
1.50 g tuku
1.50 g bielkovín
Popis:
Tieto baklažánové nugetky sú ľahké na prípravu. Orechový "obal" ich robí pekne chrumkavými a skvele ladí s baklažánom. A bonus? Žiaden pridaný tuk! ;) Servírovala som ich s jogurtovo - cesnakovou omáčkou, alebo môžete zvoliť omáčku podľa vlastnej chuti.Rýchle, maximálne chutné jedlo, po ktorom sa budete oblizovať až za ušami! :P :)
Suroviny:
-
-
soľ
1
ks
vajce
-
-
koreniny a bylinky podľa chuti
1/2 - 1
šálka
vlašské orechy
1
ks
ošúpaný baklažán
Postup:
Môj baklažán vážil 200g, ktorý som nakrájala na 10 kúskov.
Baklažán som si ošúpala a nakrájala na hrubšie kolieska cca 2-3 cm hrubé, ktoré som následne prekrojila ešte na polovicu. V hlbokej miske som si rozbila vajce, osolila, vymiešala metličkami, pridala kúsky baklažánu a dôkladne rukou premiešala, aby baklažán bol dokonale pokrytý vajíčkom.
Baklažánové kúsky som obalila v pomletých orechoch, kde som primiešala koreniny a bylinky podľa chuti a poukladala som ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Piekla som 20 minút pri 180 stupňoch.
TIP: Ak ich chcete mať extra chrumkavé, tak 5 minút pred dopečením pustite funkciu gril.
Dobrú chuť! 🙂