
Chrumkavé baklažánové nugetky
Info:
Úvod:
Tieto baklažánové nugetky sú ľahké na prípravu. Orechový “obal” ich robí pekne chrumkavými a skvele ladí s baklažánom. A bonus? Žiaden pridaný tuk! 😉 Servírovala som ich s jogurtovo – cesnakovou omáčkou, alebo môžete zvoliť omáčku podľa vlastnej chuti.
Rýchle, maximálne chutné jedlo, po ktorom sa budete oblizovať až za ušami! 😛 🙂

Suroviny:
Postup:
Môj baklažán vážil 200g, ktorý som nakrájala na 10 kúskov.
Baklažán som si ošúpala a nakrájala na hrubšie kolieska cca 2-3 cm hrubé, ktoré som následne prekrojila ešte na polovicu. V hlbokej miske som si rozbila vajce, osolila, vymiešala metličkami, pridala kúsky baklažánu a dôkladne rukou premiešala, aby baklažán bol dokonale pokrytý vajíčkom.
Baklažánové kúsky som obalila v pomletých orechoch, kde som primiešala koreniny a bylinky podľa chuti a poukladala som ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Piekla som 20 minút pri 180 stupňoch.
TIP: Ak ich chcete mať extra chrumkavé, tak 5 minút pred dopečením pustite funkciu gril.
Dobrú chuť! 🙂