Kalerábové hranolky
Info:
Úvod:
Myslím si, že kaleráb je medzi zeleninou trošku zabudnutý. Nečudujem sa, ja som sa mu tiež donedávna vyhýbala a bola som voči nemu skeptická. Niektorí z nás ani nevedia, ako ho chutne pripraviť. Včera som mu však dala šancu a pripravila tento recept. Je to cesta, ako vám kaleráb určite zachutí (tak ako mne)!
Táto zelenina je dobrým zdrojom tiamínu, kyseliny listovej , vápnika, horčíka, fosforu, vitamínu C a B6, vlákniny, draslíka, medi a mangánu. Taktiež obsahuje látky, ktoré pôsobia proti prostate a rakovine hrubého čreva, navyše má mierne protizápalové účinky. Recept je jednoduchý, rýchly a výborný! Takže keď nabudúce budete blúdiť v obchode okolo zeleniny, určite siahnite aj po kalerábe a pripravte si tento recept! Poslúži aj ako skvelá príloha k mäsu. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Kaleráb som si ošúpala, očistila a nakrájala ho na tvar hranolčekov. Potom som ho v miske osolila a nechala ho odpočívať aspoň 15 minút, aby sa zbavil prebytočnej vody. Tú som potom zliala a poliala ho zľahka olivovým olejom.
Na tanieri som si zmiešala múku a koreniny (tie môžete použiť podľa vlastnej chuti). Ja som to spravila tak, že múkovú zmes som naraz vysypala na všetky “hranolčeky” a potriasla miskou, ale ak sa vám chce, môžete ich obaliť po jednej.
Nakoniec som ich rozložila na plech a piekla cca 30 minút. Ja osobne som ich podávala s jogurtovo-kôprovo-cesnakovým dressingom. Zvoľte taký, ktorý najviac chutí vám! 🙂
Dobrú chuť!