Opekané cesnakovo-zemiakové gnocchi

Opekané cesnakovo-zemiakové gnocchi

Výživové Hodnoty:

2 porcií / ks
50 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
460 kcal
70 g sacharidov
8 g tuku
15 g bielkovín

Popis:

Je čas na gnocchi! :) Pre mňa je príprava gnocchi veľmi zábavná. Hlavne keď ich tvarujem, nikdy sa mi nepodaria urobiť pekné tvary, ale komu to vadí? Vedela som, že ich budem ešte opekať, tak aj tak na tom až tak nezáležalo. :P Opekaním gnocchi nadobudnú zlatistú farbu a chrumkavosť.Ja osobne som ich podávala s domácim bazalkovým pestom a syrom, ale je to len na vás, ako si ich doladíte. :) Poslúžia aj ako skvelá príloha k mäsu.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

1 ČL sušená bazalka
1 ČL sušené oregano
1 PL olivový olej
1 ks vajce
2 ks cesnak (strúčik)
1/2 ČL soľ
1/4 ČL mleté čierne korenie
100 - 125 g celozrnná múka stredná
3 ks menšie uvarené zemiaky v šupe

Postup:

V miske som si rozpučila zemiaky, pridala vajce, rozpučený cesnak, soľ, koreniny a dobre premiešala, najlepšie vlastnými rukami. Potom som pomaly prisypávala múku (sypte dovtedy, dokiaľ sa vám cesto neprestane lepiť na ruky). Cesto som pár minút spracovávala na pomúčenej doske a rozdelila ho na 2 polovice.

Z cesta som vyvaľkala valček a odkrajovala nožíkom cca 3 cm hrubé kúsky. Vrch gnocchi som stlačila vidličkou. Gnocchi som varila vo vriacej, mierne osolenej vode. Keď vyplávali na povrch, boli hotové. Nakoniec som uvarené gnocchi opiekla na rozpálenom olivovom oleji dochrumkava.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky