Quinoa šalát s pečenými paradajkami a pestom z rukoly
Info:
Úvod:
Môj najobľúbenejší šalát s quinoou, aký som doteraz jedla! 😉
Quinoa zmiešaná s výborným rukolovým pestom, pečené cherry paradajky a kúsky mozzarelly tvoria tento šalát skvelým, ľahkým a letným jedlom.
Milujem, keď horúca quinoa roztápa kúsky mozzarelly-tak lahodné.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Paradajky som v miske “obalila” v olivovom oleji, poukladala na plech, zľahka osolila a dala piecť na cca 10-15 minút.
Quinou som si opláchla v horúcej vode (aby som odstránila horkastú chuť) a dala variť do vriacej vody (quinou zalejte 2 a 1/2 násobkom vody).
Pesto som si pripravila následovne. Rukolu som dôkladne umyla a osušila, nakrájala na čo najmenšie kúsky, aby sa ľahšie mixovala. Rozmixovala som ju spolu s cesnakom, potom som pridala oriešky a opäť mixovala. Nakoniec som pridala parmezán, soľ a olivový olej. Pesta je rozhodne viac, ako na 1 porciu.
Keď už bolo všetko upečené, uvarené, tak som quinou dala do misky, zmiešala s pestom (cca 2 PL), s paradajkami a kockami mozzarelly. šalát som rozdelila rovnomerne na 2 taniere a podávala. 🙂
Dobrú chuť! 🙂