Krémový ryžový šalát s cukinou a baklažánom

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 45 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
150 kcal
Sacharidy: 22 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Zdravé, výdatné a jemne pikantné!

Baklažán patri medzi moju obľúbenú zeleninu. Je veľmi univerzálny, zdravý, jednoduchý na prípravu a k tomu lacný. Chcela som niečo rýchle na prípravu, na čom si pochutnám! A vznikol z toho tento skvelý, krémový, ryžový šalát, do ktorého som sa zamilovala. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● čerstvá bazalka - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● jazmínová ryža - 1 šálka -
● cukina - 1/2 ks -
● baklažán - 1/2 ks -
● cesnak (strúčik) - 1 ks -
● 0% grécky jogurt - 2 PL -
● petržlenová vňať - - - -
● červená cibuľa nakrájaná na kolieska - 1/2 ks -
● trocha šťavy z citrónu - - - -

Postup:

Do hrnca som si pridala 1 šálku vody, zľahka osolila a priviedla k varu. Potom som pridala ryžu a varila pod pokrievkou na malom plameni, dokiaľ ryža nenasiakla všetku vodu a nebola mäkká.

Zatiaľ som si predhriala rúru na 180 stupňov. Plech som vyložila papierom na pečenie a na vrch poukladala kúsky baklažánu, cukiny a cibule. Zľahka som poliala olivovým olejom, osolila, okorenila a piekla 25-30 minút do zmäknutia.

Do misy som pridala uvarenú ryžu, upečený baklažán, cukinu, cibuľu, bazalku, šťavu z citrónu, jogurt a všetko spolu dobre premiešala. Podávame ihneď, najlepšie so strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť! 🙂