Pečená pražma s cesnakom a chilli

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 ks pražmy obsahuje:
204 kcal
Sacharidy: 3 g
Tuky: 7 g
Bielkoviny: 30 g

Úvod:

Poznáte tento druh ryby? Alebo, mali ste niekedy možnosť ochutnať túto rybu? 🙂 Ak nie, tak vás s ňou zoznámim. Musím sa priznať, že ja som ju chutnala prednedávnom poprvýkrát.

Pražma, je vysoko cenená, u nás pomerne bežná morská ryba . Žije vo väčšine morí a najčastejšie sa lovia v Stredozemnom mori a v Atlantiku . Existuje viac druhov a veľkostí, ale najviac sa stretnete s kráľovskou, ktorá je menšia a konzumuje sa väčšinou v celku. Je mimoriadne prospešná pre naše zdravie, obsahuje nenasýtené mastné kyseliny omega 3 , vitamíny skupiny B, vitamín D, selén a draslík. Má biele, pevné, šťavnaté a veľmi chutné mäso s malými kostičkami. Nie je vhodná na zložité a zdĺhavé úpravy, pretože mäso má tendenciu vysušovať sa.

Ste zvedaví na kalórie? 100g pražmy obsahuje 77 kalórií, 0g sacharidov, 17g bielkovín a 1g tuku! Tento recept je veľmi chutný, zároveň jednoduchý, moderný a veľmi zdravý! Servírujte s varenými zemiakmi alebo s obľúbeným šalátom. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 2 ČL -
● očistená a narezaná pražma - 2 (1x150g) ks -
● cesnak nakrájaný na plátky - 6 ks -
● sušené chilli nakrájané na tenké kolieska - 1 ks -
● čerstvé vetvičky tymianu - 4 ks -

Postup:

Na kuchynskú linku som si položila dva dostatočne veľké kusy alobalu, v ktorom sa budú pražmy piecť.

Obidva kusy pražmy som nasolila a okorenila (aj vnútro). Stred alobalov som si zľahka pokvapkala olivovým olejom a pražmy položila na vrch (vrch pražmy môžete tiež troška potrieť). Do vnútra, aj na vrch som poukladala plátky cesnaku, chilli a vetvičky tymianu.

Z alobalu okolo pražmy som vytvorila “vaničku” (aby vrch bol odokrytý) a položila na plech. Ryby som piekla v predhriatej rúre na 200 stupňov 20-25 minút.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.