Pečený pstruh s čerstvým rozmarínom, cesnakom a citrónom
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
35 minút
1 porcia obsahuje:
200 kcal
2 g sacharidov
6 g tuku
24 g bielkovín
Popis:
Tento recept je najlepšie pripravovať s čerstvým pstruhom, pretože všetky suroviny sa plnia do vnútra pstruha a chute sa lepšie prepoja. :)
Ryby sú bohatým zdrojom na omega 3 mastné kyseliny, čo už asi nemusím ani pripomínať. Telo si ich nevie vytvoriť samo. Sú veľmi dôležité pre naše zdravie, chránia nás pred ochoreniami ako: hypertenzia, srdcové ochorenia, rakovina hrubého čreva, krvné zrazeniny, zápalové ochorenia...Pstruh je tiež skvelým zdrojom vitamínu A, B3 (niacín), B6, B9 (kyselina listová), B12, selénu, železa, bielkovín a fosforu.
Recept je jednoduchý a ľahký, ale veľmi chutný. Predsa v jednoduchosti je krása, nie? ;)
Suroviny:
-
-
soľ
1 - 2
ks
cesnak (strúčik)
-
-
koreniny a bylinky podľa chuti
-
-
olivový olej
2
ks
vetvička rozmarínu
3 - 4
ks
kolieska citrónu
1 (150g)
ks
čerstvý pstruh
Postup:
Rúru som si dala predhriať na 200 stupňov. Očisteného pstruha som potrela olivovým olejom, aj vnútro, a zľahka osolila. Potom som vnútro pstruha naplnila rozmarínom, cesnakom, citrónom a uložila do zapekacej misy. Vrch pstruha som potrela ešte rozpučeným cesnakom a pokvapkala citrónom.
Piekla som cca 20 minút, záleží od hrúbky a veľkosti pstruha. Upečeného pstruha som podávala s rukolovým šalátom, varené zemiaky môžu byť tiež fajn, ak si ho pripravíte na obed.
Dobrú chuť! 🙂