Pečený pstruh s čerstvým rozmarínom, cesnakom a citrónom

Info:

1 porcia
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 porcia obsahuje:
200 kcal
Sacharidy: 2 g
Tuky: 6 g
Bielkoviny: 24 g

Úvod:

Tento recept je najlepšie pripravovať s čerstvým pstruhom, pretože všetky suroviny sa plnia do vnútra pstruha a chute sa lepšie prepoja. 🙂
Ryby sú bohatým zdrojom na omega 3 mastné kyseliny, čo už asi nemusím ani pripomínať. Telo si ich nevie vytvoriť samo. Sú veľmi dôležité pre naše zdravie, chránia nás pred ochoreniami ako: hypertenzia, srdcové ochorenia, rakovina hrubého čreva, krvné zrazeniny, zápalové ochorenia…Pstruh je tiež skvelým zdrojom vitamínu A, B3 (niacín), B6, B9 (kyselina listová), B12, selénu, železa, bielkovín a fosforu.
Recept je jednoduchý a ľahký, ale veľmi chutný. Predsa v jednoduchosti je krása, nie? 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● cesnak (strúčik) - 1 - 2 ks -
● koreniny a bylinky podľa chuti - - - -
● olivový olej - - - -
● vetvička rozmarínu - 2 ks -
● kolieska citrónu - 3 - 4 ks -
● čerstvý pstruh - 1 (150g) ks -

Postup:

Rúru som si dala predhriať na 200 stupňov. Očisteného pstruha som potrela olivovým olejom, aj vnútro, a zľahka osolila. Potom som vnútro pstruha naplnila rozmarínom, cesnakom, citrónom a uložila do zapekacej misy. Vrch pstruha som potrela ešte rozpučeným cesnakom a pokvapkala citrónom.
Piekla som cca 20 minút, záleží od hrúbky a veľkosti pstruha. Upečeného pstruha som podávala s rukolovým šalátom, varené zemiaky môžu byť tiež fajn, ak si ho pripravíte na obed.

Dobrú chuť! 🙂