0038. Pečený pstruh s čerstvým rozmarínom, cesnakom a citrónom_02

Pečený pstruh s čerstvým rozmarínom, cesnakom a citrónom

Výživové Hodnoty:

1 porcií / ks
35 minút
1 porcia obsahuje:
200 kcal
2 g sacharidov
6 g tuku
24 g bielkovín

Popis:

Tento recept je najlepšie pripravovať s čerstvým pstruhom, pretože všetky suroviny sa plnia do vnútra pstruha a chute sa lepšie prepoja. :) Ryby sú bohatým zdrojom na omega 3 mastné kyseliny, čo už asi nemusím ani pripomínať. Telo si ich nevie vytvoriť samo. Sú veľmi dôležité pre naše zdravie, chránia nás pred ochoreniami ako: hypertenzia, srdcové ochorenia, rakovina hrubého čreva, krvné zrazeniny, zápalové ochorenia...Pstruh je tiež skvelým zdrojom vitamínu A, B3 (niacín), B6, B9 (kyselina listová), B12, selénu, železa, bielkovín a fosforu. Recept je jednoduchý a ľahký, ale veľmi chutný. Predsa v jednoduchosti je krása, nie? ;)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
1 - 2 ks cesnak (strúčik)
- - koreniny a bylinky podľa chuti
- - olivový olej
2 ks vetvička rozmarínu
3 - 4 ks kolieska citrónu
1 (150g) ks čerstvý pstruh

Postup:

Rúru som si dala predhriať na 200 stupňov. Očisteného pstruha som potrela olivovým olejom, aj vnútro, a zľahka osolila. Potom som vnútro pstruha naplnila rozmarínom, cesnakom, citrónom a uložila do zapekacej misy. Vrch pstruha som potrela ešte rozpučeným cesnakom a pokvapkala citrónom.
Piekla som cca 20 minút, záleží od hrúbky a veľkosti pstruha. Upečeného pstruha som podávala s rukolovým šalátom, varené zemiaky môžu byť tiež fajn, ak si ho pripravíte na obed.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky