Syrové nugetky z karfiolu

Info:

20 ks
Predpríprava: 35 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 70 minút
1 ks obsahuje:
59 kcal
Sacharidy: 5 g
Tuky: 2 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Nugetky či loptičky? Vyberte si. Neviem nájsť pre ne ten správny výraz. 🙂 Ale viem, že sú skvelé, pečené, krémové a chrumkavé, plné bielkovín a bez pridaného tuku! Ideálna desiata, obed, večera alebo čokoľvek len chcete.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● sušené oregano - - - -
● strúhaný parmezán - 1/4 šálky -
● biely jogurt - 1/2 šálky -
● vajce - 2 ks -
● nastrúhaná mozzarella light - 1/2 šálky -
● menší karfiol - 1 ks -
● celozrnná strúhanka - 1 šálka -
● cream cheese 5% - 1/2 šálky -
● mletá červená paprika - - - -

Postup:

Karfiol som si umyla, nakrájala na menšie kúsky a dala uvariť do mäkka (ja preferujem prípravu na pare) a dala vychladnúť. Potom som ho rozpučila vidličkou najemno v miske.

Do karfiolu som primiešala mozzarellu, cream cheese, jogurt (najlepšie grécky) a dochutila soľou (ak bude zmes moc riedka, zahustite celozrnnou strúhankou). Túto zmes som dala odpočívať na 30 minút do mrazničky (potom sa vám bude so zmesou pohodlne robiť).

Zatiaľ som si v miske rozšľahala vajcia a na tanieri som si zmiešala celozrnnú strúhanku spolu s koreninami a parmezánom (koreniny a bylinky môžete použiť podľa chuti).

Zo zmesi som tvarovala menšie guľky, ktoré som následne obalila vo vajci a nakoniec v strúhanke. Piekla som pri 200 stupňoch 30-35 minút. Podávame najlepšie s domácou paradajkovou omáčkou.

Dobrú chuť! 🙂