Celozrnný kuskusový nákyp s tvarohom
Info:
Úvod:
Ryžový, pšenový…čo takto kuskusový? U nás vyhral práve tento! 🙂
Kuskus je rýchly na prípravu, čo sa mi páči, takže tento nákyp bude pripravený ani sa nenazdáte. Je nadýchaný a veľmi chutný. Na druhý deň poslúži aj na raňajky, ale myslím si, že do rána už bude fuč.
Odporúčam piecť v menšom a hlbšom plechu, či zapekacej miske (rozmer 31×24 cm).
Suroviny:
Postup:
Do hrnca som pridala kuskus, zaliala vriacim mliekom, zakryla pokrievkou a nechala napučať. Zatiaľ som si v miske zmiešala tvaroh, jogurt, 3 žĺtka, kôru a šťavu z citróna, a osladila podľa chuti. Tvarohovú zmes som primiešala do vychladnutého kuskusu. Z bielkov som vyšľahala tuhý sneh a jemne vmiešala do kuskusu.
Plech som si vymazala kokosovým olejom a vysypala s trochou mletých orechov. Na spodok plechu som vyliala polovicu kuskusovej zmesi, na ňu rozložila po celej ploche nastrúhané jablká, nahrubo posekané orechy a posypala škoricou (oslaďte podľa chuti). Nakoniec navrch som vyliala zvyšnú kuskusovú zmes a vrch posypala s najemno pomletými orechmi.
Zapekala som 30-35 minút pri 200 stupňoch.
Dobrú chuť.