Celozrnný kuskusový nákyp s tvarohom

Info:

6 porcií
Predpríprava: 30 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 65 minút
1 porcia obsahuje:
154 kcal
Sacharidy: 23 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 12 g

Úvod:

Ryžový, pšenový…čo takto kuskusový? U nás vyhral práve tento! 🙂
Kuskus je rýchly na prípravu, čo sa mi páči, takže tento nákyp bude pripravený ani sa nenazdáte. Je nadýchaný a veľmi chutný. Na druhý deň poslúži aj na raňajky, ale myslím si, že do rána už bude fuč.
Odporúčam piecť v menšom a hlbšom plechu, či zapekacej miske (rozmer 31×24 cm).

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● mlieko 1,5 % - 1 a 1/2 šálky -
● mletá škorica - - - -
● vajce - 3 ks -
● kokosový olej - - - -
● biely jogurt - 2 PL -
● odtučnený tvaroh jemný - 1 šálka -
● celozrnný kuskus - 1 šálka -
● jablko - 4 - 5 ks -
● trstinový/kokosový cukor - podľa chuti - -
● mleté orechy - podľa chuti - -

Postup:

Do hrnca som pridala kuskus, zaliala vriacim mliekom, zakryla pokrievkou a nechala napučať. Zatiaľ som si v miske zmiešala tvaroh, jogurt, 3 žĺtka, kôru a šťavu z citróna, a osladila podľa chuti. Tvarohovú zmes som primiešala do vychladnutého kuskusu. Z bielkov som vyšľahala tuhý sneh a jemne vmiešala do kuskusu.
Plech som si vymazala kokosovým olejom a vysypala s trochou mletých orechov. Na spodok plechu som vyliala polovicu kuskusovej zmesi, na ňu rozložila po celej ploche nastrúhané jablká, nahrubo posekané orechy a posypala škoricou (oslaďte podľa chuti). Nakoniec navrch som vyliala zvyšnú kuskusovú zmes a vrch posypala s najemno pomletými orechmi.
Zapekala som 30-35 minút pri 200 stupňoch.

Dobrú chuť.