Baklažánové mini pizze
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Na kuchynskú dosku som si rozložila papierové utierky, na ne poukladala baklažánové kolieska, zľahka osolila a nechala baklažán odpočívať aspoň 15 minút, aby sa zbavil vody.
Rúru som si dala predhriať na 200 stupňov. Na plech som položila mriežku na grilovanie, naň poukladala baklažánové kolieska, ktoré som si predtým zľahka potrela olivovým olejom, a dala predpiecť na cca 6 minút, dokiaľ nebol zľahka hnedý. Potom som baklažán vybrala, nechala mierne vychladnúť, a každé koliesko baklažánu som vždy potrela s 1 PL domácého pretlaku, posypala oreganom, lístkami bazalky, 1 PL syrom podľa chuti, uložila 1 plátok šunky a 1 cherry paradajku nakrájanú na kolieska (ak chcete, ešte vrch posypte troškou syra).
Zapekala som ešte cca 20-30 minút, tak aby bol syr na vrchu zapečený a baklažán mäkký.
Dobrú chuť! 🙂