Rukolové gnocchi s citrónovou kôrou

Info:

2 porcie
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
400 kcal
Sacharidy: 45 g
Tuky: 13 g
Bielkoviny: 24 g

Úvod:

Jeden z mojich obľúbených letných receptov. Perfektné, ľahké, svieže vankúšiky z neba. Na rozdiel od zemiakových gnocchi – čo mám tiež rada, ale táto verzia je oveľa ľahšia, ideálna pre toto ročné obdobie.

Prídavok rukoly poskytuje peknú farbu, výraznejšiu chuť a taktiež zvyšuje nutričnú hodnotu týmto gnocchi. Naozaj dúfam, že vyskúšate tento recept, zaručujem, že sa stane vašim obľúbeným! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 2 PL -
● celozrnná múka stredná - 1 šálka -
● strúhaný parmezán - 3 PL -
● cesnak (strúčik) - 1 ks -
● vajce - buď bielko alebo žĺtok z neho - -
● kôra z 1 citróna - - - -
● rukola - 1 a 1/2 šálky -
● odtučnený tvaroh jemný - 3/4 šálky -

Postup:

V kuchynskom robote alebo ponorným mixérom som si rozmixovala ricottu, rukolu, parmezán, olivový olej, cesnak, soľ a čierne korenie. Potom som pridala vajce a mixovala znova. Túto zmes som si vyliala do hlbokej misy, pridala múku a dobre miešala, dokiaľ nevzniklo cesto. Vrch cesta som posypala ešte múkou, aby sa mi dobre tvarovali gnocchi. Gnocchi som tvarovala tak, že som si z cesta utrhávala kúsky cesta a v dlani vytvarovala gnocchi, ktoré som následne vkladala do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

Hotové gnocchi som zľahka poliala olivovým olejom, nastrúhala na ne kôru z citróna a pred podávaním som posypala ešte rukolou a syrom.

Dobrú chuť! 🙂