Rukolové gnocchi s citrónovou kôrou
Info:
Úvod:
Jeden z mojich obľúbených letných receptov. Perfektné, ľahké, svieže vankúšiky z neba. Na rozdiel od zemiakových gnocchi – čo mám tiež rada, ale táto verzia je oveľa ľahšia, ideálna pre toto ročné obdobie.
Prídavok rukoly poskytuje peknú farbu, výraznejšiu chuť a taktiež zvyšuje nutričnú hodnotu týmto gnocchi. Naozaj dúfam, že vyskúšate tento recept, zaručujem, že sa stane vašim obľúbeným! 😉
Suroviny:
Postup:
V kuchynskom robote alebo ponorným mixérom som si rozmixovala ricottu, rukolu, parmezán, olivový olej, cesnak, soľ a čierne korenie. Potom som pridala vajce a mixovala znova. Túto zmes som si vyliala do hlbokej misy, pridala múku a dobre miešala, dokiaľ nevzniklo cesto. Vrch cesta som posypala ešte múkou, aby sa mi dobre tvarovali gnocchi. Gnocchi som tvarovala tak, že som si z cesta utrhávala kúsky cesta a v dlani vytvarovala gnocchi, ktoré som následne vkladala do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.
Hotové gnocchi som zľahka poliala olivovým olejom, nastrúhala na ne kôru z citróna a pred podávaním som posypala ešte rukolou a syrom.
Dobrú chuť! 🙂