Rukolové gnocchi s citrónovou kôrou
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
30 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
400 kcal
45 g sacharidov
13 g tuku
24 g bielkovín
Popis:
Jeden z mojich obľúbených letných receptov. Perfektné, ľahké, svieže vankúšiky z neba. Na rozdiel od zemiakových gnocchi - čo mám tiež rada, ale táto verzia je oveľa ľahšia, ideálna pre toto ročné obdobie.Prídavok rukoly poskytuje peknú farbu, výraznejšiu chuť a taktiež zvyšuje nutričnú hodnotu týmto gnocchi. Naozaj dúfam, že vyskúšate tento recept, zaručujem, že sa stane vašim obľúbeným! ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
PL
olivový olej
1
šálka
celozrnná múka stredná
3
PL
strúhaný parmezán
1
ks
cesnak (strúčik)
buď bielko alebo žĺtok z neho
-
vajce
-
-
kôra z 1 citróna
1 a 1/2
šálky
rukola
3/4
šálky
odtučnený tvaroh jemný
Postup:
V kuchynskom robote alebo ponorným mixérom som si rozmixovala ricottu, rukolu, parmezán, olivový olej, cesnak, soľ a čierne korenie. Potom som pridala vajce a mixovala znova. Túto zmes som si vyliala do hlbokej misy, pridala múku a dobre miešala, dokiaľ nevzniklo cesto. Vrch cesta som posypala ešte múkou, aby sa mi dobre tvarovali gnocchi. Gnocchi som tvarovala tak, že som si z cesta utrhávala kúsky cesta a v dlani vytvarovala gnocchi, ktoré som následne vkladala do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.
Hotové gnocchi som zľahka poliala olivovým olejom, nastrúhala na ne kôru z citróna a pred podávaním som posypala ešte rukolou a syrom.
Dobrú chuť! 🙂