Rukolové gnocchi s citrónovou kôrou

Rukolové gnocchi s citrónovou kôrou

Výživové Hodnoty:

2 porcií / ks
30 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
400 kcal
45 g sacharidov
13 g tuku
24 g bielkovín

Popis:

Jeden z mojich obľúbených letných receptov. Perfektné, ľahké, svieže vankúšiky z neba. Na rozdiel od zemiakových gnocchi - čo mám tiež rada, ale táto verzia je oveľa ľahšia, ideálna pre toto ročné obdobie.Prídavok rukoly poskytuje peknú farbu, výraznejšiu chuť a taktiež zvyšuje nutričnú hodnotu týmto gnocchi. Naozaj dúfam, že vyskúšate tento recept, zaručujem, že sa stane vašim obľúbeným! ;)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
2 PL olivový olej
1 šálka celozrnná múka stredná
3 PL strúhaný parmezán
1 ks cesnak (strúčik)
buď bielko alebo žĺtok z neho - vajce
- - kôra z 1 citróna
1 a 1/2 šálky rukola
3/4 šálky odtučnený tvaroh jemný

Postup:

V kuchynskom robote alebo ponorným mixérom som si rozmixovala ricottu, rukolu, parmezán, olivový olej, cesnak, soľ a čierne korenie. Potom som pridala vajce a mixovala znova. Túto zmes som si vyliala do hlbokej misy, pridala múku a dobre miešala, dokiaľ nevzniklo cesto. Vrch cesta som posypala ešte múkou, aby sa mi dobre tvarovali gnocchi. Gnocchi som tvarovala tak, že som si z cesta utrhávala kúsky cesta a v dlani vytvarovala gnocchi, ktoré som následne vkladala do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

Hotové gnocchi som zľahka poliala olivovým olejom, nastrúhala na ne kôru z citróna a pred podávaním som posypala ešte rukolou a syrom.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky