Nízkosacharidové cukinové casserole

Info:

4 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 50 minút
Príprava spolu: 55 minút
1 porcia obsahuje:
203 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 15 g

Úvod:

Ľahké cukinové casserole, ktoré sa stane vašim obľúbeným letným jedlom. Nevyžaduje si žiadne veľké nákupy! Recept sa skladá iba z pár základných surovín, ale to neznamená, že toto jedlo bude nudné a bez chuti. ;)Ja som si veľmi obľúbila cukinu strúhať na rezance, ale pokojne ju môžete len tak nahrubo nastrúhať.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cukinový základ:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● nastrúhaná cukina - 3 a 1/2 šálky -
● strúhaný parmezán - 3 PL -
● vajce - 3 ks -
● granulovaný cesnak - - - -
● hrsť nasekanej čerstvej bazalky - - - -
Posýpka:
● strúhaný parmezán - 1/2 šálky -
● nastrúhaná mozzarella light - 1/2 šálky -
● kukuričná strúhanka - 1/4 šálky -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a zapekaciu misu v tvare štvorca (veľkosť použite podľa toho, aký vysoký chcete mať výsledok, odporúčam menšiu a hlbokú) vymazala olivovým olejom.

Cukinu som si nastrúhala na rezance, premiestnila do misky a zľahka osolila (aby pustila prebytočnú vodu). Po chvíľke som vodu z cukiny zliala (môžete aj mierne vyžmýkať) a primiešala zvyšné suroviny na cukinový základ. Zmes som vyliala do zapekacej misy a vrch som posypala kukuričnou strúhankou (môže byť aj celozrnná) a syrom.

Vrch zapekacej misy som zakryla alobalom a piekla 30 minút. Potom som alobal odstránila preč a dopiekla ešte 10-15 minút dozlatista. Po miernom vychladnutí som zapekanú cukinu nakrájala na 4 rovnomerné porcie.

Servírujeme s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť.