Nízkosacharidové cukinové casserole
Info:
Úvod:
Ľahké cukinové casserole, ktoré sa stane vašim obľúbeným letným jedlom. Nevyžaduje si žiadne veľké nákupy! Recept sa skladá iba z pár základných surovín, ale to neznamená, že toto jedlo bude nudné a bez chuti. ;)Ja som si veľmi obľúbila cukinu strúhať na rezance, ale pokojne ju môžete len tak nahrubo nastrúhať.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a zapekaciu misu v tvare štvorca (veľkosť použite podľa toho, aký vysoký chcete mať výsledok, odporúčam menšiu a hlbokú) vymazala olivovým olejom.
Cukinu som si nastrúhala na rezance, premiestnila do misky a zľahka osolila (aby pustila prebytočnú vodu). Po chvíľke som vodu z cukiny zliala (môžete aj mierne vyžmýkať) a primiešala zvyšné suroviny na cukinový základ. Zmes som vyliala do zapekacej misy a vrch som posypala kukuričnou strúhankou (môže byť aj celozrnná) a syrom.
Vrch zapekacej misy som zakryla alobalom a piekla 30 minút. Potom som alobal odstránila preč a dopiekla ešte 10-15 minút dozlatista. Po miernom vychladnutí som zapekanú cukinu nakrájala na 4 rovnomerné porcie.
Servírujeme s čerstvým šalátom.
Dobrú chuť.