Pikantná zeleninová panvička s hovädzím mäsom a strateným vajcom
Info:
Úvod:
Krehké kúsky hovädzieho mäsa, dusená zelenina, stratené vajce. Jednoduché a výdatné jedlo s vysokým obsahom bielkovín – a to z jednej panvičky! 🙂 Čo viac dodať? Stačí sa už len pustiť do prípravy!
Suroviny:
Postup:
Baklažán som si nakrájala na malé kocky a na 25 minút som ho vložila do misi so studenou vodou a troškou soli. Po 25 minútach som zliala vodu a baklažán dala bokom.
Na panvici som si rozohriala olivový olej a opiekla domäkka najemno nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Potom som pridala hovädzie mäso a za stáleho miešania ho opiekla, asi tak 5-7 minút. Následne som pridala baklažán, dochutila zľahka soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a pod pokrievkou dusila 20-25 minút (občas podlejeme vývarom, aby nám zmes neprihorela). Potom som pridala paradajku nakrájanú na kúsky, paradajkovú omáčku, trocha medu, tahiny pastu, bazalku a dusila ďalej ešte pár minút a dáme chvíľku na bok.
Stratené vajce som si pripravila nasledovne. Vajce som si rozbila do malej misky. V hrnci som si priviedla vodu k varu, pridala trochu octu a soli. Následne som plameň stíšila na minimum, lyžičkou vytvorila v strede vír a do víru vyliala vajce (ak chcete, aby sa žĺtok vnútri roztekal, varte 2-3 minúty a opatrne vyberte).
Na tanier som naservírovala baklažánovú zmes s hovädzím mäsom, posypala trochu s mletým chilli, na vrch uložila stratené vajce a nakrojila ho (po rozkrojení sa krásne roztečie).
Dobrú chuť.