Chutney z čerstvých fíg s grilovanou panenkou
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Hrozienka som si na 10 minút namočila do teplej vody. Hrušku som si očistila a spolu s figami nakrájala na menšie kúsky. V mažiari som si rozdrvila podľa chuti biele korenie a klinčeky.
Na hlbšej panvici som som si rozohriala olivový olej a najemno nakrájanú cibuľu zľahka opiekla. Potom som pridala hnedý cukor a miešala, dokiaľ sa nerozpustil. Následne som dochutila štipkou soli, mletou škoricou, zázvorom, horčičnými semienkami, rozdrveným korením a premiešala. Nakoniec som zmes podliala jablčným octom (môžete použiť aj vinný) a pridala figy s hruškami a hrozienkami.
Zmes som varila cca 30 minút za občasného premiešania, dokiaľ mi nevznikla hustá, mierne lepkavá zmes.
Podávame s grilovanou panenkou alebo syrom. Posypať môžete aj vlašskými orechmi.
Dobrú chuť.