Hovädzí stroganov s celozrnnou tarhoňou

Info:

3 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 115 minút
Príprava spolu: 120 minút
1 porcia stroganov (200g) obsahuje:
369 kcal
Sacharidy: 7 g
Tuky: 15 g
Bielkoviny: 37 g

Úvod:

šťavnatý hovädzí stroganov nabitý proteínmi! Jedna porcia obsahuje až 37g bielkovín. Ďalšie komfortné jedlo, na ktorom si pochutná každý z vás. 🙂 Najlepšie chutí s celozrnnou tarhoňou alebo s cukinovými rezancami, ak máte chuť na nižší počet sacharidov.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
2 ks - cesnak (strúčik)
- - - bylinky podľa chuti
1/2 PL - maslo ghee
1-2 PL - paradajkový pretlak
3 ks - šampiňóny
1-2 PL - horčica
1 ks - červená cibuľa nakrájaná najemno
500 g - hovädzie mäso chudé
50 ml - mandľová smotana/biely jogurt
1 šálka - silný hovädzí vývar
1 PL - olivový olej
- - - nasekaná čerstvá petržlenová vňať
250 g - celozrnná tarhoňa

Postup:

Stroganov – Hovädzie mäso som nakrájala na tenšie rezančeky. V stredne veľkom hrnci som si rozpustila maslo ghee, pridala najemno nakrájanú červenú cibuľu, cesnak, šampiňóny, kúsky mäsa a pár sekúnd opiekla. Potom som mäso dochutila jemne soľou, čiernym korením, bylinkami podľa chuti a zaliala vývarom (budete ho potrebovať na podlievanie trošku viac, pretože počas varenia sa bude vyparovať, ale na začiatok stačí). Následne som pridala paradajkový pretlak, dijonskú horčicu a premiešala. Dusila som pod pokrievkou na miernom plameni cca 1 hodinu a 30 minút, dokiaľ hovädzie mäso nezmäklo (hovädzie potrebuje trošku viac času kým zmäkne, takže nezabudnite občas skontrolovať a jemne podlievať vývarom). Keď bolo mäso uvarené, primiešala som trošku mandľovej smotany na zjemnenie (môžete použiť aj biely jogurt alebo iný druh smotany podľa chuti).

Tarhoňa – Tarhoňu som si uvarila vo vriacej zľahka osolenej vode domäkka. Po uvarení som do tarhone vmiešala olivový olej a čerstvú nasekanú petržlenovú vňať pre lepšiu a výraznejšiu chuť.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy