Hovädzí stroganov s celozrnnou tarhoňou
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Stroganov:
Celozrnná tarhoňa:
Postup:
Stroganov – Hovädzie mäso som nakrájala na tenšie rezančeky. V stredne veľkom hrnci som si rozpustila maslo ghee, pridala najemno nakrájanú červenú cibuľu, cesnak, šampiňóny, kúsky mäsa a pár sekúnd opiekla. Potom som mäso dochutila jemne soľou, čiernym korením, bylinkami podľa chuti a zaliala vývarom (budete ho potrebovať na podlievanie trošku viac, pretože počas varenia sa bude vyparovať, ale na začiatok stačí). Následne som pridala paradajkový pretlak, dijonskú horčicu a premiešala. Dusila som pod pokrievkou na miernom plameni cca 1 hodinu a 30 minút, dokiaľ hovädzie mäso nezmäklo (hovädzie potrebuje trošku viac času kým zmäkne, takže nezabudnite občas skontrolovať a jemne podlievať vývarom). Keď bolo mäso uvarené, primiešala som trošku mandľovej smotany na zjemnenie (môžete použiť aj biely jogurt alebo iný druh smotany podľa chuti).
Tarhoňa – Tarhoňu som si uvarila vo vriacej zľahka osolenej vode domäkka. Po uvarení som do tarhone vmiešala olivový olej a čerstvú nasekanú petržlenovú vňať pre lepšiu a výraznejšiu chuť.
Dobrú chuť.