Tuniakové burgery s pečenými paradajkami
Info:
Úvod:
Chrumkavé na povrchu, vláčne vo vnútri. Skvelá alternatíva klasického hamburgeru! Ak chcete práve nízko-sacharidové jedlo, pripravte si ich len takto s čerstvou listovou zeleninou, alebo ak potrebujete zvýšiť obsah sacharidov, naservírujte si ho do celozrnnej žemle. 😉
Rýchle, veľmi jednoduché, proteínmi nabité jedlo. 🙂
Suroviny:
Postup:
Najprv som si pripravila pečené paradajky. Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Paradajky som nakrájala na hrubšie kolieska a poukladala na plech. Následne som ich zľahka osolila, okorenila, poliala olivovým olejom a dala zapiecť na 5 minút. Po 5 minútach som paradajky vytiahla, posypala mozzarellou, sušenou bazalkou a dala zapiecť na ďalších 5 minút.
Popri tom som si zmiešala v miske tuniaka zbaveného vlastnej šťavy, vajce, grécky jogurt, ovsené vločky, cibuľu, rozpučený cesnak, kypriaci prášok, bylinky podľa chuti a soľ na tuniakové burgery (zmes bude mierne riedka, vločky pridávajte podľa hustoty).
Panvicu som si rozohriala s tenkou vrstvou olivového oleja a tvorila menšie tuniakové placky (vždy som pridala cca 1 a ½ PL zmesi). Z každej strany som opekala 2-3 minúty dozlatista.
Na hotové tuniakové placky som poukladala vždy 3 ks paradajok a servírovala s obľúbenom šalátom.
Dobrú chuť. 🙂