Tuniakové burgery s pečenými paradajkami

Info:

4 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 ks tuniakovej placky s paradajkami obsahuje:
122 kcal
Sacharidy: 4 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 11 g

Úvod:

Chrumkavé na povrchu, vláčne vo vnútri. Skvelá alternatíva klasického hamburgeru! Ak chcete práve nízko-sacharidové jedlo, pripravte si ich len takto s čerstvou listovou zeleninou, alebo ak potrebujete zvýšiť obsah sacharidov, naservírujte si ho do celozrnnej žemle. 😉
Rýchle, veľmi jednoduché, proteínmi nabité jedlo. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
1/3-1/2 šálky - ovsené vločky jemné
1/4 ČL - kypriaci prášok do pečiva
1 ks - vajce
2 PL - 0% grécky jogurt
1/3 balenia (125 g) - mozzarelly light
- - - koreniny a bylinky podľa chuti
1 konzerva (130g) - tuniak vo vlastnej šťave
12 ks - paradajka nakrájaná na plátky
- - - olivový olej
1 ks - červená cibuľa nakrájaná najemno
- - - granulovaný cesnak

Postup:

Najprv som si pripravila pečené paradajky. Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Paradajky som nakrájala na hrubšie kolieska a poukladala na plech. Následne som ich zľahka osolila, okorenila, poliala olivovým olejom a dala zapiecť na 5 minút. Po 5 minútach som paradajky vytiahla, posypala mozzarellou, sušenou bazalkou a dala zapiecť na ďalších 5 minút.

Popri tom som si zmiešala v miske tuniaka zbaveného vlastnej šťavy, vajce, grécky jogurt, ovsené vločky, cibuľu, rozpučený cesnak, kypriaci prášok, bylinky podľa chuti a soľ na tuniakové burgery (zmes bude mierne riedka, vločky pridávajte podľa hustoty).

Panvicu som si rozohriala s tenkou vrstvou olivového oleja a tvorila menšie tuniakové placky (vždy som pridala cca 1 a ½ PL zmesi). Z každej strany som opekala 2-3 minúty dozlatista.

Na hotové tuniakové placky som poukladala vždy 3 ks paradajok a servírovala s obľúbenom šalátom.

Dobrú chuť. 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy