Pizza cesto z hovädzieho mäsa “meatza”
Info:
Úvod:
Už ste niekedy počuli o “meatze”? 🙂 Ak je tu niekto na paleo diéte, tak určite áno! Pripravuje sa ako klasická pizza, lenže pizza cesto je tentokrát pripravované iba z mäsa, najlepšie hovädzieho. 😉
Recept je veľmi univerzálny, nízko-sacharidový s vysokým obsahom bielkovín. Vrch tejto meatze si môžete pripraviť podľa vlastnej chuti. Odporúčam obmieňať paradajkový základ s bazalkovým pestom.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si vyhriala na 200 stupňov a okrúhlu formu (priemer 26 cm) vyložila papierom na pečenie. Všetky suroviny na cesto som si vymiešala tak, aby sa všetky koreniny spolu s mäsom prepojili.
Zmes som premiestnila do formy, popritláčala po celej ploche formy a dala predpiecť na 15 minút. Potom som formu vytiahla, zliala prebytočný tuk z mäsa, ktorý sa vytvoril na vrchu a na vrch poukladala suroviny podľa chuti. Nakoniec som pizzu dala zapiecť ešte na 15 minút.
Servírujeme s čerstvou rukolou.
Dobrú chuť.