Rizoto z červenej repy s kuracím mäsom
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
65 minút
1 porcia (120g mäsa+1/2 množstva rizota) obsahuje:
345 kcal
30 g sacharidov
9 g tuku
31 g bielkovín
Popis:
Tá farba. Skvelé a zdravé rizoto z červenej repy, ktoré poteší nielen vás, ale určite aj vašichnajbližších! Obsahuje množstvo antioxidantov a vitamínov.TIP: Ku koncu, ako vmiešate nastrúhanú červenú repu, skúste primiešať trochu nastrúhaného čerstvého chrenu, bude to ešte lepšie. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1 a 1/2
PL
olivový olej
1/2
šálky
ryža arborio
1 a 1/3
šálky
zeleninový vývar
1
ks
cesnak nakrájaný na plátky
2
ks (2x120g)
kuracie prsia opečené na olivovom oleji
1
ks
červená cibuľa nakrájaná najemno
2
ks
uvarená a nastrúhaná červená repa
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala som nakrájanú cibuľu, plátky cesnaku a chvíľu opiekla. Potom som pridala ryžu, ktorú som obalila v cibuli a dochutila soľou a korením. Do ryže som vždy pridávala naberačku vývaru, dokiaľ ho všetok nenasiakla a opakovala. Keď bola ryža uvarená a mala krémovú konzistenciu, vmiešala som cviklu.
Prsia som si pripravila jednoducho. Plátky som si okorenila (korenia použite podľa chuti) a potrela olivovým olejom. Pripravené plátky som si opiekla a podávala k rizotu.
Dobrú chuť! 🙂