Pohánkové rizoto s maslovou tekvicou

Info:

4 porcie
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 porcia obsahuje:
264 kcal
Sacharidy: 50 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 10 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Čo takto namiesto ryže použiť výživnejšiu pohánku? 😉

Rýchle a jednoduché rizoto, ktoré nevyžaduje dlhú prípravu a je veľmi chutné. Rizoto je vhodné do práce aj do školy! Ľahko a pohodlne zabalíte do umelej nádoby a zdravé jedlo máte so sebou. Osobne dávam prednosť domácej, zdravej strave, ako keby som sa mala stravovať vonku. A Hlavne, viem čo jem! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
1 - 2 ks - cesnak (strúčik)
- - - muškátový oriešok
1 PL - arašidový olej
1 ks - najemno nakrájaná cibuľa
2 šálky - zeleninový vývar
1 a 1/2 šálky - neuvarená pohánka
1 a 1/2 šálky - maslová tekvica nakrájaná na kocky

Postup:

Cibuľu som si nakrájala najemno a cesnak na tenké plátky. Na panvici som si rozohriala arašidový olej, pridala cibuľu, cesnak a chvíľku opiekla. Potom som pridala nakrájanú tekvicu, dochutila soľou, korením, muškátovým orieškom a zaliala naberačkou vývaru.

Tekvicu som dusila cca 8-10 minút dokiaľ troška nezmäkla. Nakoniec som pridala pohánku a premiešala. Vždy som pridávala po naberačke vývaru (postup ako pri klasickom rizote), dokiaľ pohánka nebola uvarená a mäkká.

Pred podávaním zvyknem na vrch postrúhať troška syru a navrch dať za lyžičku masla ghee. 🙂

Dobrú chuť!

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy