Pohánkové rizoto s maslovou tekvicou
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
50 minút
1 porcia obsahuje:
264 kcal
50 g sacharidov
5 g tuku
10 g bielkovín
Popis:
Čo takto namiesto ryže použiť výživnejšiu pohánku? ;)Rýchle a jednoduché rizoto, ktoré nevyžaduje dlhú prípravu a je veľmi chutné. Rizoto je vhodné do práce aj do školy! Ľahko a pohodlne zabalíte do umelej nádoby a zdravé jedlo máte so sebou. Osobne dávam prednosť domácej, zdravej strave, ako keby som sa mala stravovať vonku. A Hlavne, viem čo jem! :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1 - 2
ks
cesnak (strúčik)
-
-
muškátový oriešok
1
PL
arašidový olej
1
ks
najemno nakrájaná cibuľa
2
šálky
zeleninový vývar
1 a 1/2
šálky
neuvarená pohánka
1 a 1/2
šálky
maslová tekvica nakrájaná na kocky
Postup:
Cibuľu som si nakrájala najemno a cesnak na tenké plátky. Na panvici som si rozohriala arašidový olej, pridala cibuľu, cesnak a chvíľku opiekla. Potom som pridala nakrájanú tekvicu, dochutila soľou, korením, muškátovým orieškom a zaliala naberačkou vývaru.
Tekvicu som dusila cca 8-10 minút dokiaľ troška nezmäkla. Nakoniec som pridala pohánku a premiešala. Vždy som pridávala po naberačke vývaru (postup ako pri klasickom rizote), dokiaľ pohánka nebola uvarená a mäkká.
Pred podávaním zvyknem na vrch postrúhať troška syru a navrch dať za lyžičku masla ghee. 🙂
Dobrú chuť!