Vegetariánske pohánkové burgery
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
45 minút
1 porcia obsahuje:
175 kcal
33 g sacharidov
3.50 g tuku
7 g bielkovín
Popis:
Dostali ste chuť na burgery, ale nejete mäso? Skúste niečo odlišné a pripravte si tieto vynikajúce burgery z pohánky! Majú krásnu orieškovú chuť. Odporúčam podávať s tzatziky omáčkou a grilovanou zeleninou. :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1-2
ks
cesnak (strúčik)
-
-
bylinky podľa chuti
1
PL
pomleté ľanové semienka
-
-
petržlenová vňať
-
-
olivový olej
2
PL
voda
1/2
ks
červená cibuľa nakrájaná najemno
1
šálka
pohánka
Postup:
Pohánku som si cez noc zaliala s 3 pohármi vody. Pred prípravou som ju pridala do mixéra aj s vodou a premixovala takmer dohladka. Zmes som cez utierku vyžmýkala do misky, dokiaľ mi v utierke neostala rozmixovaná pohánka zbavená vody (vodu nevylievajte, teraz vám vzniklo pohánkové mlieko úplne bez lepku a laktózy, navyše vegan a raw). Ľanové semienka som zaliala vodou a nechala zhustnúť. Cibuľu s cesnakom som si opiekla na panvici s olivovým olejom domäkka. Nakoniec som všetky pripravené suroviny zmiešala v miske.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov, plech vyložila papierom na pečenie a jemne potrela olivovým olejom. Zo zmesi som v ruke tvarovala menšie burgery a piekla 25-30 minút.
Dobrú chuť.