Vegetariánske pohánkové burgery
Info:
Úvod:
Dostali ste chuť na burgery, ale nejete mäso? Skúste niečo odlišné a pripravte si tieto vynikajúce burgery z pohánky! Majú krásnu orieškovú chuť. Odporúčam podávať s tzatziky omáčkou a grilovanou zeleninou. 🙂
Suroviny:
Postup:
Pohánku som si cez noc zaliala s 3 pohármi vody. Pred prípravou som ju pridala do mixéra aj s vodou a premixovala takmer dohladka. Zmes som cez utierku vyžmýkala do misky, dokiaľ mi v utierke neostala rozmixovaná pohánka zbavená vody (vodu nevylievajte, teraz vám vzniklo pohánkové mlieko úplne bez lepku a laktózy, navyše vegan a raw). Ľanové semienka som zaliala vodou a nechala zhustnúť. Cibuľu s cesnakom som si opiekla na panvici s olivovým olejom domäkka. Nakoniec som všetky pripravené suroviny zmiešala v miske.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov, plech vyložila papierom na pečenie a jemne potrela olivovým olejom. Zo zmesi som v ruke tvarovala menšie burgery a piekla 25-30 minút.
Dobrú chuť.