Quesadilla plnená kuracím mäsom a červenou paprikou

Info:

4 porcie
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 ks trojuhoľníčka obsahuje:
195 kcal
Sacharidy: 15 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 17 g

Úvod:

Skvelá quesadilla v zdravom prevedení, nabitá kuracím mäsom a červenou paprikou! 🙂 Celozrnné tortilly si môžete pripraviť podľa receptu na stránke.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
1 PL - olivový olej
2 ks - najemno nakrájaná cibuľa
2/3 šálky - nastrúhaná mozzarella light
1 ČL - mletá červená paprika
3 ks - červená paprika
2 PL - domáci kečup/pretlak
300 g - uvarené kuracie prsia
4 ks - celozrnná tortilla

Postup:

Na panvici som si rozohriala olivový olej. Pridala som cibuľu nakrájanú najemno, papriku nakrájanú na pásiky, dochutila soľou, korením, mletou paprikou a podliala troškou vody. Dusila som pod pokrievkou dozmäknutia, dokiaľ sa voda nevyparila (cca 10 minút). Potom som primiešala kuracie mäso nakrájané na malé kúsky a dala bokom.

2 zo 4 tortíl som si potrela domácim paradajkovým kečupom. Panvicu som si rozohriala a položila som si tam 1 tortillu potretú domácim kečupom. Na kečup som si rovnomerne rozprestrela syr, na vrch pridala kuraciu zmes, opäť posypala trochou syra a pokryla čistou tortillou. Z každej strany som ju opiekla cca 2 minúty. Syr sa musí roztiecť. Opakujeme takto isto s ďalšou dvojicou tortíl. Nakoniec každú tortillu rozkrájame na 4 ks (trojuholníčky).

Podávame s čerstvým šalátom. 🙂

Dobrú chuť!

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy