Zapekaná jazmínová ryža s lososom a hráškom

Info:

4 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 45 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 porcia obsahuje:
271 kcal
Sacharidy: 19 g
Tuky: 13 g
Bielkoviny: 19 g

Úvod:

Perfektné a rýchle jedlo, ktoré vás príjemne zasýti a nabije energiou. Ja som použila jazmínovú ryžu, ale aj basmati je výborná. Pohodlne sa dá zabaliť aj do práce, či do školy, a o váš obed máte postarané! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● mlieko 1,5 % - 1 šálka -
● jazmínová ryža - 1 a 1/2 šálky -
● strúhaný parmezán - 3/4 šálky -
● škrob/arrowroot prášok na zahustenie - 2 ČL -
● citrónová šťava - 2 PL -
● čerstvý hrášok - 1/2 šálky -
● steak z lososa - 300 g -

Postup:

Ryžu som si uvarila podľa návodu. Lososa som nakrájala na rezančeky a pripravila ho na pare, hrášok taktiež. Hotového lososa som potom nakrájala na ešte jemnejšie kúsky a dala bokom.

Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala 1 PL škrobu a miešala varechou. Keď to začalo peniť odstránila som panvicu z plameňa, priliala trošku mlieka a stále miešala vrechou, dokiaľ sa škrob nerozpustil. Potom som panvicu vrátila naspäť na sporák a priliala zvyšné mlieko. Ak zmes bola hustá, prisypala som syr a miešala do rozpustenia.

V miske som zmiešala hrášok, lososa, pokvapkala citrónovou šťavou, dochutila soľou a korením. Menšiu zapekaciu misu (31×24 cm) som potrela olivovým olejom, na spodok misy som uložila ryžu, na ryžu zmes lososa a hrášku, a celé to nakoniec zaliala syrovou omáčkou. Zapekala som 30 minút pri 200 stupňoch. Po upečení som nakrájala na 4 rovnomerne veľké kúsky.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.