Zapekaná jazmínová ryža s lososom a hráškom
Info:
Úvod:
Perfektné a rýchle jedlo, ktoré vás príjemne zasýti a nabije energiou. Ja som použila jazmínovú ryžu, ale aj basmati je výborná. Pohodlne sa dá zabaliť aj do práce, či do školy, a o váš obed máte postarané! 😉
Suroviny:
Postup:
Ryžu som si uvarila podľa návodu. Lososa som nakrájala na rezančeky a pripravila ho na pare, hrášok taktiež. Hotového lososa som potom nakrájala na ešte jemnejšie kúsky a dala bokom.
Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala 1 PL škrobu a miešala varechou. Keď to začalo peniť odstránila som panvicu z plameňa, priliala trošku mlieka a stále miešala vrechou, dokiaľ sa škrob nerozpustil. Potom som panvicu vrátila naspäť na sporák a priliala zvyšné mlieko. Ak zmes bola hustá, prisypala som syr a miešala do rozpustenia.
V miske som zmiešala hrášok, lososa, pokvapkala citrónovou šťavou, dochutila soľou a korením. Menšiu zapekaciu misu (31×24 cm) som potrela olivovým olejom, na spodok misy som uložila ryžu, na ryžu zmes lososa a hrášku, a celé to nakoniec zaliala syrovou omáčkou. Zapekala som 30 minút pri 200 stupňoch. Po upečení som nakrájala na 4 rovnomerne veľké kúsky.
Dobrú chuť! 🙂