Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi
Vždy sa snažím nasýtiť nielen môj žalúdok, ale aj moje oči. A tu to platí 2x! Milujem farebný tanier plný zdravého jedla. Tá farba! Tá chuť! Tá kombinácia! Nemám slov.…
Tento zemiakový koláč je veľkým hitom u nás. Recept je veľmi jednoduchý, zdravý a prispôsobivý vašim chutiam. Pripravuje sa skoro ako zemiaková placka, ale len skoro! 🙂
Koláč som piekla v okrúhlej forme na pizzu, ale pokojne to môžete piecť aj na plechu. Aj zemiaky môžete použiť akékoľvek, aj sladké (batáty). Poslúži aj ako príloha.
Poďme na recept! 😉
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech som si vyložila papierom na pečenie, ktorý som potrela olivovým olejom.
Všetky suroviny som si zmiešala v miske a zmes rozložila po plechu natenko. Piekla som cca 30 minút a po vychladnutí nakrájala na 8 trojuhoľníčkov. Podávať môžete s obľúbeným dressingom alebo ako prílohu.
Dobrú chuť! 🙂
Vybrané na základe typu jedla.