Morčacie karí s patizónom
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
40 minút
1 porcia (150 g) obsahuje:
375 kcal
19 g sacharidov
18 g tuku
29 g bielkovín
Popis:
Hľadáte nový spôsob ako zaradiť patizón do vášho jedálničku, okrem toho, že ho nezdravo obalíte a vypražíte alebo len tak pridáte do šalátu? Ak vám došli nápady, inšpirujte sa našim netradičným karí! ;)
Karí je u nás doma v období jesene takou klasikou. Máme ho radi na akýkoľvek spôsob. Tentoraz som ho obzvláštnila s patizónom, ktorý je navyše práve v sezóne! Myslím si, že by sme ani na tento druh tekvice nemali zabúdať, pretože je plný zdravia, vitamínov a minerálov. :)POZNáMKA: Ak chcete znížiť kalórie a tuk, namiesto kokosového mlieka môžete použiť biely jogurt.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
ks
cesnak (strúčik)
1
ks
najemno nakrájaná cibuľa
-
-
olivový olej
2
ks
jarná cibuľka
400
ml
kokosové mlieko
1
ks
zelená paprika
400
g
plátky morčacích pŕs
1/2 - 3/4
šálky
kurací vývar
400
g
žltý patizón
1
PL
karí korenie
Postup:
Morčacie prsia (môžete použiť aj kuracie prsia) som nakrájala na jemné rezančeky, cibule najemno a patizón a papriku na kocky. V panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájanú cibuľu a mierne opiekla. Potom som pridala morčacie rezančeky, dochutila soľou, čiernym korením a karí korením a zľahka opiekla z každej strany. Keď boli morčacie prsia opečené z každej strany pridala som všetku zeleninu, premiešala a pridala vývar. Dusila som pod pokrievkou asi 20-25 minút domäkka. Nakoniec som pridala rozpučený cesnak a kokosové mlieko.
Odporúčam podávať s ryžou.
Dobrú chuť.