Morčacie karí s patizónom

Info:

4 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia (150 g) obsahuje:
375 kcal
Sacharidy: 19 g
Tuky: 18 g
Bielkoviny: 29 g

Úvod:

Hľadáte nový spôsob ako zaradiť patizón do vášho jedálničku, okrem toho, že ho nezdravo obalíte a vypražíte alebo len tak pridáte do šalátu? Ak vám došli nápady, inšpirujte sa našim netradičným karí! 😉
Karí je u nás doma v období jesene takou klasikou. Máme ho radi na akýkoľvek spôsob. Tentoraz som ho obzvláštnila s patizónom, ktorý je navyše práve v sezóne! Myslím si, že by sme ani na tento druh tekvice nemali zabúdať, pretože je plný zdravia, vitamínov a minerálov. 🙂

POZNáMKA: Ak chcete znížiť kalórie a tuk, namiesto kokosového mlieka môžete použiť biely jogurt.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● olivový olej - - - -
● jarná cibuľka - 2 ks -
● kokosové mlieko - 400 ml -
● zelená paprika - 1 ks -
● plátky morčacích pŕs - 400 g -
● kurací vývar - 1/2 - 3/4 šálky -
● žltý patizón - 400 g -
● karí korenie - 1 PL -

Postup:

Morčacie prsia (môžete použiť aj kuracie prsia) som nakrájala na jemné rezančeky, cibule najemno a patizón a papriku na kocky. V panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájanú cibuľu a mierne opiekla. Potom som pridala morčacie rezančeky, dochutila soľou, čiernym korením a karí korením a zľahka opiekla z každej strany. Keď boli morčacie prsia opečené z každej strany pridala som všetku zeleninu, premiešala a pridala vývar. Dusila som pod pokrievkou asi 20-25 minút domäkka. Nakoniec som pridala rozpučený cesnak a kokosové mlieko.

Odporúčam podávať s ryžou.
Dobrú chuť.