Morčacie karí s patizónom
Info:
Úvod:
Hľadáte nový spôsob ako zaradiť patizón do vášho jedálničku, okrem toho, že ho nezdravo obalíte a vypražíte alebo len tak pridáte do šalátu? Ak vám došli nápady, inšpirujte sa našim netradičným karí! 😉
Karí je u nás doma v období jesene takou klasikou. Máme ho radi na akýkoľvek spôsob. Tentoraz som ho obzvláštnila s patizónom, ktorý je navyše práve v sezóne! Myslím si, že by sme ani na tento druh tekvice nemali zabúdať, pretože je plný zdravia, vitamínov a minerálov. 🙂
POZNáMKA: Ak chcete znížiť kalórie a tuk, namiesto kokosového mlieka môžete použiť biely jogurt.
Suroviny:
Postup:
Morčacie prsia (môžete použiť aj kuracie prsia) som nakrájala na jemné rezančeky, cibule najemno a patizón a papriku na kocky. V panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájanú cibuľu a mierne opiekla. Potom som pridala morčacie rezančeky, dochutila soľou, čiernym korením a karí korením a zľahka opiekla z každej strany. Keď boli morčacie prsia opečené z každej strany pridala som všetku zeleninu, premiešala a pridala vývar. Dusila som pod pokrievkou asi 20-25 minút domäkka. Nakoniec som pridala rozpučený cesnak a kokosové mlieko.
Odporúčam podávať s ryžou.
Dobrú chuť.