Jablkovo-škoricové taštičky
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Plnka:
Postup:
Cesto- V miske som si zmiešala mandľovú múku spolu s tapiokovou múkou a premiešala. Následne som pridala kokosový olej, vajcia, vanilkový extrakt a rukami vymiešala cesto. Cesto som potom premiestnila na pomúčenú dosku s tapiokovou múkou a vypracovala nelepivé a tuhé cesto. Hotové cesto som zabalila do potravinárskej fólie a dala aspoň na 15 minút odpočívať do chladničky.
Plnka- V hrnci som si rozpustila kokosový olej a pridala všetky ostatné suroviny. Jablká som za občasného premiešania dusila domäkka približne 10 minút a nechala vychladnúť.
Cesto som si vytiahla a rozdelila na dve polovice. Cesto som vyvaľkala na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 mm. Z cesta, pomocou okrúhlej formičky, som vykrajovala okrúhle tvary (nie moc malé). Každý kus som naplnila ČL jablkovej zmesi a zatvorila. Okraje som pritlačila vidličkou a zľahka potrela rozšľahaným vajíčkom.
Piekla som v rozohriatej rúre na 200 stupňov 25 minút dohneda.
Dobrú chuť. 🙂