Zapekaný plnený patizón
Info:
Úvod:
Zdá sa mi to, alebo na túto zeleninu sa pomaly už zabúda? Neviem ako vy, ale ja som patizón jedla po vééééľmi dlhej dobe. Som skoro zabudla, ako chutí. Dlho som rozmýšľala, ako ho pripravím-zvolia som plnenie a neľutujem! 🙂
Skvelý, ľahký, ale zároveň sýty recept s minimom kalórií. Kým sa vrhnete na recept, poďte si prečítať jeho výhody pre naše telo.
PATIZóN A ZDRAVIE: Patizóny sú plné vitamínov a minerálov, ktoré majú priaznivé účinky na naše telo. Medzi inými v ňom naše telo nájde napríklad železo, či draslík. špecifické pre patizón je, že má veľmi nízky obsah sodíka. Okrem toho majú patizóny veľmi nízky obsah kalórií a sú teda pomocníkom pri rôznych redukčných diétach. Vynikajúcou vlastnosťou je napríklad to, že vôbec nenadúvajú. Pomáhajú odstraňovať škodliviny z čriev, podporujú trávenie a regenerujú organizmus.
Suroviny:
Postup:
Spodok patizónu som si odkrojila, aby dobre “stál” a držal stabilitu. Potom som odrezala vŕšok a stred vydlabala lyžičkou.
Patizón som si zaliala vriacou osolenou vodou, nechala ho odpočívať 2 minúty a dala odkvapkať na tanier. Potom som si na panvici rozohriala olivový olej a pridala cibuľu s plátkami cesnaku. Po chvíľke som pridala trochu dužiny s patizónu a krátko podusila. Nakoniec som pridala mäso, vajce, trocha syru, dochutila soľou a koreninami.
Touto zmesou som naplnila patizón. Patizón som položila na plech vyloženým papierom na pečenie, vrch som posypala ešte syrom a piekla 35 – 45 minút (podľa veľkosti patizónu) pri 200 stupňoch.
Dobrú chuť! 🙂