0024. Zapekaný patizón plnený kuracím mäsom_02

Zapekaný plnený patizón

Výživové Hodnoty:

1 porcií / ks
65 minút
1 porcia obsahuje:
299 kcal
20 g sacharidov
10 g tuku
31 g bielkovín

Popis:

Zdá sa mi to, alebo na túto zeleninu sa pomaly už zabúda? Neviem ako vy, ale ja som patizón jedla po vééééľmi dlhej dobe. Som skoro zabudla, ako chutí. Dlho som rozmýšľala, ako ho pripravím-zvolia som plnenie a neľutujem! :) Skvelý, ľahký, ale zároveň sýty recept s minimom kalórií. Kým sa vrhnete na recept, poďte si prečítať jeho výhody pre naše telo. PATIZóN A ZDRAVIE: Patizóny sú plné vitamínov a minerálov, ktoré majú priaznivé účinky na naše telo. Medzi inými v ňom naše telo nájde napríklad železo, či draslík. špecifické pre patizón je, že má veľmi nízky obsah sodíka. Okrem toho majú patizóny veľmi nízky obsah kalórií a sú teda pomocníkom pri rôznych redukčných diétach. Vynikajúcou vlastnosťou je napríklad to, že vôbec nenadúvajú. Pomáhajú odstraňovať škodliviny z čriev, podporujú trávenie a regenerujú organizmus.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
- - sušené oregano
1 ČL olivový olej
1 (100g) ks kuracie prsia
2 PL strúhaný parmezán
1 ks vajce
- - muškátový oriešok
1 ks najemno nakrájaná cibuľa
1 ks cesnak nakrájaný na plátky
1 ks stredne veľký patizón

Postup:

Spodok patizónu som si odkrojila, aby dobre “stál” a držal stabilitu. Potom som odrezala vŕšok a stred vydlabala lyžičkou.

Patizón som si zaliala vriacou osolenou vodou, nechala ho odpočívať 2 minúty a dala odkvapkať na tanier. Potom som si na panvici rozohriala olivový olej a pridala cibuľu s plátkami cesnaku. Po chvíľke som pridala trochu dužiny s patizónu a krátko podusila. Nakoniec som pridala mäso, vajce, trocha syru, dochutila soľou a koreninami.

Touto zmesou som naplnila patizón. Patizón som položila na plech vyloženým papierom na pečenie, vrch som posypala ešte syrom a piekla 35 – 45 minút (podľa veľkosti patizónu) pri 200 stupňoch.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky