Jarné rizoto s medvedím cesnakom a pažítkou
Info:
Úvod:
Dnes mám pre vás toto vynikajúco ľahké a skromné rizoto s medvedím cesnakom. Medvedí cesnak je teraz sezónna surovina, takže ju treba určite využiť. Je to taký zdravý poklad z prírody. Detoxikuje, je antibakteriálny, antiseptický, odstraňuje žalúdočné problémy, znižuje krvný tlak a veľa iného. 🙂
TIP: Do rizota môžete primiešať hríby podľa chuti.
Suroviny:
Postup:
Vo väčšej panvici som si rozohriala 1 ČL masla ghee. Potom som pridala najemno nakrájanú cibuľu a zľahka opiekla. Následne som pridala ryžu, ktorú som premiešala s cibuľou a zaliala jednou naberačkou vývaru. Miešala som, dokiaľ sa vývar nevsiakol do ryže, a potom pridala znovu ďalšiu naberačku. Takto som opakovala, dokiaľ ryža nebola uvarená. Nakoniec som vmiešala medvedí cesnak s pažítkou, dochutila soľou, čiernym korením a 1 ČL masla ghee na zjemnenie.
Vrch rizota som pred servírovaním posypala ešte strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť.