Tvarohové gnocchi z batátu
Info:
Úvod:
Sladké zemiaky, tzv. batáty, som si v poslednej veľmi dosť obľúbila. Tento krát som z nich pripravila tieto domáce gnocchi z tvarohu, pre lepšiu a jemnejšiu chuť. Myslím si, že chutia oveľa lepšie ako z obyčajných zemiakov. 🙂
Dajú sa pripraviť z akejkoľvek múky, či už z bezlepkovej alebo celozrnnej. Keď sa rozhodnete urobiť bezlepkový variant, odporúčam použiť múku z quinoy, cíceru, pohánky alebo z pšenovej múky. Ak ste sa rozhodli použiť nejakú celozrnnú, tak odporúčam hladkú špaldovú múku. Tú som použila ja. 🙂
Recept je na jednu porciu, ale dá sa ľahko prepočítať, ak ich budete variť pre viacerých. Gnocchi chutia samo o sebe výborne. Stačí, ak ich zľahka polejete arašidovým olejom a strúhaným parmezánom. No, výborne chutia aj so syrovou omáčkou.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a celý zemiak, aj v šupe, som dala upiecť na 45-60 minút (záleží od veľkosti). Piekla som, dokiaľ nebol úplne mäkký. Vychladnutý zemiak som ošúpala a rozpučila na tanieri na kašu.
V miske som zmiešala všetky suroviny a vypracovala mierne lepivé cesto. Cesto som vybrala na pomúčenú dosku a tam ho ďalej spracovala tak, aby sa z neho dalo tvarovať gnocchi. Z cesta som si vytvarovala dlhší valček a nožíkom odkrajovala cca 2 cm kúsky. Na stred každého kúsku som pritlačila jemne vidličkou.
Gnocchi som varila vo vriacej vode, dokiaľ nevyplávali na povrch.
Dobrú chuť! 🙂