Cestoviny s krémovou omáčkou z lososa, zelenou špargľou a kôprom
Info:
Úvod:
Jarné kombo, ako sa patrí! Z rýb lososa milujem najviac. Je nenáročný na prípravu a jeho chuť je výrazná a znamenitá. Jeden z mojich obľúbených spôsobov, ako si ho vychutnávam, sú práve tieto krémové cestovinky s jarnou špargľou a čerstvým kôprom. Určite zachutia aj vám. 🙂
Cestoviny použite podľa chuti a vlastného výberu. špaldové, celozrnné, grahamové, bielkovinové, bezlepkové atď. Tagliatelle budú tiež fajn. 😉
Suroviny:
Postup:
špargľu som zbavila tvrdých a hrubých koncov a nakrájala na menšie kúsky. V hrnci som dala zovrieť vodu a pridala špargľu. špargľu som varila 5 minút a ihneď po uvarení vložila do ľadovej vody, aby nestratila krásnu zelenú farbu. Medzitým som lososa zbavila kože a nakrájala na menšie kúsky.
Do panvice som vyliala smotanu, pridala kúsky lososa, dochutila soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a miešala, dokiaľ smotana nestratila mierne na objeme a losos bol hotový. Potom som pridala parmezán, čerstvý nasekaný kôpor a špargľu. Zľahka som premiešala.
Cestoviny som uvarila podľa návodu a hotové primiešala do panvice s omáčkou. Nakoniec opäť zľahka premiešala.
Podávame ešte teplé.
Dobrú chuť.