Cestoviny s krémovou omáčkou z lososa, zelenou špargľou a kôprom
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
30 minút
1 porcia (275g) obsahuje:
375 kcal
44 g sacharidov
9 g tuku
25 g bielkovín
Popis:
Jarné kombo, ako sa patrí! Z rýb lososa milujem najviac. Je nenáročný na prípravu a jeho chuť je výrazná a znamenitá. Jeden z mojich obľúbených spôsobov, ako si ho vychutnávam, sú práve tieto krémové cestovinky s jarnou špargľou a čerstvým kôprom. Určite zachutia aj vám. :)
Cestoviny použite podľa chuti a vlastného výberu. špaldové, celozrnné, grahamové, bielkovinové, bezlepkové atď. Tagliatelle budú tiež fajn. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
20
g
strúhaný parmezán
-
-
citrónová šťava
250
g
neuvarené celozrnné cestoviny
200
g
steak z lososa
-
-
nasekaný čerstvý kôpor
250
g
zelená špargľa
200
ml
smotana na varenie
Postup:
špargľu som zbavila tvrdých a hrubých koncov a nakrájala na menšie kúsky. V hrnci som dala zovrieť vodu a pridala špargľu. špargľu som varila 5 minút a ihneď po uvarení vložila do ľadovej vody, aby nestratila krásnu zelenú farbu. Medzitým som lososa zbavila kože a nakrájala na menšie kúsky.
Do panvice som vyliala smotanu, pridala kúsky lososa, dochutila soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a miešala, dokiaľ smotana nestratila mierne na objeme a losos bol hotový. Potom som pridala parmezán, čerstvý nasekaný kôpor a špargľu. Zľahka som premiešala.
Cestoviny som uvarila podľa návodu a hotové primiešala do panvice s omáčkou. Nakoniec opäť zľahka premiešala.
Podávame ešte teplé.
Dobrú chuť.