Vrstvené zemiaky zapečené so šunkou a syrom

Info:

4 porcie
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 90 minút
Príprava spolu: 110 minút
1 porcia (350g) obsahuje:
475 kcal
Sacharidy: 39 g
Tuky: 15 g
Bielkoviny: 36 g

Úvod:

Vrstvy zapekaných zemiakov, šťavnatej kuracej šunky a roztekajúceho sa syra. Ďalej sú už slova zbytočné. Komfortné jedlo, ktoré zahreje, zasýti a doplní energiu v zimných mesiacoch. 🙂 Navyše je bohaté na bielkoviny-až 36g na jednu porciu! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● zemiaky - 800-900 kg -
● vajce - 1 ks -
● olivový olej - - - -
● kvalitná kuracia šunka - 200 g -
● biely jogurt - 200 g -
● nasekaná čerstvá petržlenová vňať - - - -
● platkový syr - 250 g -

Postup:

Zapekaciu misu (20×20 cm) som vymazala olivovým olejom (môžete vyložiť aj papierom na pečenie a dala na bok. Zemiaky som si očistila a nakrájala na tenké plátky a začala vrstviť. Na spodok po celej ploche som pridala plátky zemiakov a zľahka osolila a okorenila. Potom som pridala vrstvu šunky, syra a petržlenovej vňate (môžete pridať aj kolieska červenej cibule, ak máte radi). Túto vrstvu som opakovala ešte jedenkrát a zakončila vrstvou zemiakov. V malej miske som vymiešala biely jogurt s vajíčkom (dochutiť môžete ešte soľou a korením) a vyliala na vrch zemiakov. Zemiaky som zapekala približne 1 hodinu a 30 minút pri 180 stupňoch, dokiaľ zemiaky neboli mäkké.

Servírovala som s listovým šalátom.
Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.