Tuniakové fašírky s hráškovým pyré
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Fašírky:
Hráškové pyré:
Postup:
Fašírky-Tuniaka som otvorila, zbavilavlastnej šťavy a dala bokom. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala kardamon, škoricu a klinčeky. Ako náhle sa rozvoňali, vybrala som ich preč a pridala cibuľu, ktorú som zľahka opražila Potom som pridala zázvor, cesnak, vňať a premiešala som. Pridala som paradajku a dochutila všetko soľou a čiernym korením. Miešala som, dokiaľ paradajka nezmäkla. Následne pridala tuniaka a ďalej miešala ešte cca 5-6 minút. Potom prišiel na rad zemiak, ktorý som prepučila cez mriežku a primiešala aj syr. Odstavila som z plameňa a nechala vychladnúť.
Zmes som si rozdelila na 8 menších guliek a vytvarovala fašírky. V jednej miske som si rozbila vajce, ktoré som si rozšľahala s trochou vody a na druhý tanier som si vysypala celozrnnú strúhanku. Fašírky som najprv obalila vo vajci a následne v strúhanke. Opakujeme so všetkými.
Plech som si vyložila papierom na pečenie, potrela olivovým olejom a poukladala naň fašírky. Piekla som ich v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 15-20 minút. V polke pečenia (cca po 10 minútach) som fašírky obrátila na druhú stranu, aby sa rovnomerne prepiekli z oboch strán.
Hráškové pyré – Hrach som si pripravila na pare. Zmäknutý hrach som premiestnila do hlbokej misky, pridala jogurt, dochutila soľou, korením, prípadne cesnakom a vymixovala ponorným mixérom dohladka.
Dobrú chuť!