Pizza cesto z cícerovej múky

Info:

8 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 35 minút
Celé cesto obsahuje:
596 kcal
Sacharidy: 69 g
Tuky: 22 g
Bielkoviny: 24 g

Úvod:

Dnes na obed som sa rozhodla pripraviť pizzu. Nikde nie je napísané, že ľudia, ktorí chcú byť fit, sa musia vzdať nezdravého jedla, ako je pizza! Prinášam vám jej zdravšiu verziu. Cesto som pripravila z cícerovej a kokosovej múky, ktoré sú prirodzene bezlepkové.

Cícerová múka je plná dôležitých živín. Obsahuje proteíny, vitamíny B2 a B6, minerály, veľké množstvo železa a kyseliny listovej. Pomáha pri problémoch s cholesterolom a zápche.

A výsledok? Cesto chutí skoro ako originál, vôbec sa nerozpadáva, je mäkké a okraje sú chrumkavé! Vrch pizze zvoľte podľa chuti. Ja osobne som použila domáci kečup, mozzarellu a paradajky. Cícerovú múku zakúpite v každom dobrom bio obchode. Takže čo vy na to, pizza bez výčitiek? 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● sušená bazalka - 1 ČL -
● olivový olej - 1 PL -
● kokosová múka - 4 PL -
● voda - 1/3 šálky -
● soľ - 1 ČL -
● cícerová múka - 1 šálka -
● granulovaný cesnak - 1/2 ČL -
Vrch pizze:
● podľa chuti a výberu - - - -

Postup:

Všetky suroviny na cesto som si zmiešala v miske (malo by vzniknúť tuhšie nelepivé cesto, ak je riedke, pridajte viac cícerovej múky).

Okrúhlu formu na pizzu som potrela olivovým olejom, poprášila trochou cícerovej múky a prstami roztláčala cesto po celej forme (dobre je si ruky zľahka namočiť teplou vodou alebo olivovým olejom, aby sa vám cesto nelepilo na prsty).

Cesto som vidličkou poprepichovala a dala zapiecť v predhriatej rúre na 220 stupňov cca 10-15 minút. Potom už len na vrch pridajte suroviny, ktoré ste si vybrali a zapekajte ešte 10 minút. Pred krájaním nechajte trochu vychladnúť.

Dobrú chuť!