Jarné rolky s omáčkou z arašidového masla
Info:
Úvod:
Jarné vietnamské rolky absolútne bez vyprážania! 😉 Milujem tento recept, pretože hraje všetkými jarnými farbami a môžete ich naplniť čím len chcete. Tieto sú plnené lahodným avokádom a kuracím mäsom doplnené s omáčkou z arašidového masla. Jedinečná kombinácia, ktorá funguje. 🙂
TIP: Pre vegetariánsky a vegánsky variant môžete použiť tofu. Kuracie mäso môžete zameniť aj za krevety.
Suroviny:
Postup:
Kuracie mäso – Kuracie mäso som si očistila, nakrájala na menšie rezančeky a zľahka osolila. Všetky ostatné suroviny na mäso som si zmiešala v miske a obalila v nej mäso. Na rozohriatej panvici som si mäso opiekla dozlatista, dokiaľ nebolo hotové a dala bokom.
Omáčka -Všetky suroviny, okrem vody, som si zmiešala do hladkej omáčky. Vodu som pridala podľa toho, ako som chcela mať hustú omáčku.
Jarné rolky – Ryžové rezance som si uvarila podľa návodu. Mrkvu, červenú papriku a jarnú cibuľku som si nakrájala na malé hranolčeky. Avokádo som nakrájala na tenšie plátky a pokvapkala limetkovou šťavou.
Plytkú misku som si naplnila teplou vodou, kde som namáčala každý ryžový papier na pár sekúnd, dokiaľ nezmäkol a premiestnila na hladký tanier. Na stred ryžového papieru som pozdĺžne uložila lístok šalátu, trocha ryžových rezancov, kuracie rezančeky, plátky avokáda, kúsky mrkvy, papriky a jarnej cibuľky. Kraje ryžového papieru som ohla dovnútra, plnku pridržala prstami, mierne stlačila a opatrne zrolovala. Opakujeme so zvyšnými.
Servírujeme s omáčkou.
Dobrú chuť.