Mäsové guľky plnené mozzarellou

Info:

16 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 ks obsahuje:
143 kcal
Sacharidy: 0.30 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

šťavnaté mäsové guľky plné talianskej chuti. Každý kúsok v sebe ukrýva roztekajúci kúsok mozzarelly, ktorý sa rozplynie vo vašich ústach. Skvelý nápad, ako si vylepšiť klasiku! 😉
Ideálne si ich je namáčať do paradajkovej omáčky alebo ich skombinovať s obľúbenými cestovinami a paradajkovou omáčkou. Odporúčam celozrnné špagety.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - 1 ČL -
● sušená bazalka - 1 ČL -
● sušené oregano - 1 ČL -
● strúhaný parmezán - 1/3 šálky -
● vajce - 1 ks -
● cesnak (strúčik) - 2-3 ks -
● olivový olej - - - -
● horčica - 1 ČL -
● mletá červená paprika - 1 ČL -
● hovädzie mäso chudé - 500 g -
● mini mozzarellky - 125 g -

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a zapekaciu misku zľahka poliala olivovým olejom. Všetky suroviny, okrem mozzarelly, som zmiešala v miske. Zo zmesi som si vždy odobrala menšie množstvo mäsa, do stredu vložila mozzarellu a vytvarovala guľku (dobre uzatvorte, inak mozzarella vytečie). Guľky som zapekala 15-20 minút.
Podávame ešte teplé, aby sa mozzarella pekne roztiekla.

Dobrú chuť.