Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi
Vždy sa snažím nasýtiť nielen môj žalúdok, ale aj moje oči. A tu to platí 2x! Milujem farebný tanier plný zdravého jedla. Tá farba! Tá chuť! Tá kombinácia! Nemám slov.…
šťavnaté mäsové guľky plné talianskej chuti. Každý kúsok v sebe ukrýva roztekajúci kúsok mozzarelly, ktorý sa rozplynie vo vašich ústach. Skvelý nápad, ako si vylepšiť klasiku! 😉
Ideálne si ich je namáčať do paradajkovej omáčky alebo ich skombinovať s obľúbenými cestovinami a paradajkovou omáčkou. Odporúčam celozrnné špagety.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a zapekaciu misku zľahka poliala olivovým olejom. Všetky suroviny, okrem mozzarelly, som zmiešala v miske. Zo zmesi som si vždy odobrala menšie množstvo mäsa, do stredu vložila mozzarellu a vytvarovala guľku (dobre uzatvorte, inak mozzarella vytečie). Guľky som zapekala 15-20 minút.
Podávame ešte teplé, aby sa mozzarella pekne roztiekla.
Dobrú chuť.
Vybrané na základe typu jedla.