Mäsové guľky plnené mozzarellou
Výživové Hodnoty:
16 porcií / ks
35 minút
1 ks obsahuje:
143 kcal
0.30 g sacharidov
5 g tuku
10 g bielkovín
Popis:
šťavnaté mäsové guľky plné talianskej chuti. Každý kúsok v sebe ukrýva roztekajúci kúsok mozzarelly, ktorý sa rozplynie vo vašich ústach. Skvelý nápad, ako si vylepšiť klasiku! ;)
Ideálne si ich je namáčať do paradajkovej omáčky alebo ich skombinovať s obľúbenými cestovinami a paradajkovou omáčkou. Odporúčam celozrnné špagety.
Suroviny:
-
-
soľ
1
ČL
mleté čierne korenie
1
ČL
sušená bazalka
1
ČL
sušené oregano
1/3
šálky
strúhaný parmezán
1
ks
vajce
2-3
ks
cesnak (strúčik)
-
-
olivový olej
1
ČL
horčica
1
ČL
mletá červená paprika
500
g
hovädzie mäso chudé
125
g
mini mozzarellky
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a zapekaciu misku zľahka poliala olivovým olejom. Všetky suroviny, okrem mozzarelly, som zmiešala v miske. Zo zmesi som si vždy odobrala menšie množstvo mäsa, do stredu vložila mozzarellu a vytvarovala guľku (dobre uzatvorte, inak mozzarella vytečie). Guľky som zapekala 15-20 minút.
Podávame ešte teplé, aby sa mozzarella pekne roztiekla.
Dobrú chuť.