Zeleninový šalát s lososom a avokádovou omáčkou
Info:
Úvod:
Lahodný zeleninový šalát, ktorý obsahuje jemné rezančeky mrkvy a cukiny. Dobrý šalát potrebuje dobrú omáčku! Losos a avokádo? Kombinácia, ktorá je pre seba ako stvorená.
Osviežujúce, zdravé, ľahké na prípravu. A čo je najdôležitejšie? No predsa, že je to chutné a výborné! 😉
…
Pripájam vám k receptu video, ako si cukinu (alebo aj inú zeleninu) efektívne nastrúhať na rezance aj keď nemáte mašinku na špirály. https:/www.youtube.com/watch?v=ETgPaDQh9S4
Suroviny:
Postup:
Lososa som si umyla, potrela olivovým olejom, zľahka osolila, okorenila a dala piecť na 25-30 minút pri 200 stupňoch.
Mrkvu a cukinu som si na strúhadle (hrubou časťou) pozdĺžne nastrúhala na hrubé rezančeky, premiestnila do misky, osolila a nechala chvíľku odpočívať (vtedy zelenina zmäkne a nemusíte cukinu nijak tepelne upravovať). Potom som si cibuľu nakrájala na tenké pásiky a brokolicu pripravila na pare domäkka.
Keď už bola všetká zelenina pripravená, tak som ju jednoducho v miske (zľahka) spolu premiešala a pripravila si omáčku. Všetky suroviny na omáčku som vložila do mixéra a vymixovala úplne dohladka.
Buď zeleninu premiešate s trochou omáčky (vyjde jej viacej, zvyšok môžete použiť aj ako omáčku na grilované mäso…) alebo rovnomerne rozdelíte zeleninu na dva taniere, uložíte steak z lososa a omáčku pridáte na vrch.
Dobrú chuť.