Krémové hráškové rizoto
Info:
Úvod:
Svieža farba, však? 🙂
Rizoto, ktoré je krásne krémové a veľmi výživné. Navyše ktoré je pohodlné na prípravu. Keď robím toto rizoto, mojím cieľom je zamerať sa na väčší obsah zeleniny, ako na väčší obsah ryže. Najčastejšie ho pripravujem, keď je sezóna hrášku, ale skvele poslúži aj mrazený. Najlepšie chutí so strúhaným parmezánom alebo so strateným vajíčkom navrchu.
Na druhú stranu, toto rizoto je skvelé pred-tréningový obed, ktoréý vás rozhodne nebude zaťažovať a príjemne zasýti. 🙂
Suroviny:
Postup:
V menšom hrnci som si rozohriala olivový olej a opražila cibuľu. Potom som pridala ryžu, dochutila soľou a miešala spolu s cibuľou cca 1 minútu. Následne som ryžu zaliala zeleninovým vývarom a nechala uvariť do mäkka.
Vedľa v hrnci na pare som si nechala zmäknúť hrášok. Keď bol hotový , premiestnila som si ho do hlbokej misky spolu s cesnakom, čiernym korením, soľou a vymixovala ponorným mixérom dohladka. Túto zmes som vmiešala ešte do horúceho rizota.
Dobrú chuť! 🙂