Pečené "krokety" zo sladkých zemiakov
Výživové Hodnoty:
20 porcií / ks
60 minút
1 ks obsahuje:
63 kcal
7 g sacharidov
2 g tuku
4 g bielkovín
Popis:
Najemno popučené sladké zemiaky zmiešané s pikantným a krémovým kozím syrom, ktoré sú následne zrolované do guliek a upečené v chrumkavom obale z ľanových semienok! ;) Zdravý variant klasických zemiakových krokriet.Recept je veľmi flexibilný. Dajú sa konzumovať za tepla, ale aj za studena, s obľúbeným dressingom, alebo si ich zvoliť ako prílohu k mäsu. Neváhajte pridať rôzne iné syry, alebo primiešať k nim aj najemno nakrájanú zeleninu. :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1/3
šálky
mlieko 0,5%
2
ks
batát (sladký zemiak)
2
ks
cesnak (strúčik)
1/2
ks
najemno nakrájaná cibuľa
1
šálka
pomleté ľanové semienka
1/2
šálky
nadrobený kozí syr
1
PL
cream cheese 5%
2
ČL
sušený rozmarín
Postup:
Zemiaky som zbavila šupky a uvarila ich v mierne osolenej vode domäkka (cca 15 minút). Potom som ich zbavila vody, rozpučila na kašu a nechala mierne vychladnúť. K vychladnutým zemiakom som primiešala kozí syr, cibuľu, cesnak, cream cheese, mlieko, dochutila korením, rozmarínom, soľou a dala na 10-15 minút do chladničky.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Zo zmesi som tvorila menšie guľky, ktoré som obaľovala v pomletých ľanových semienkach a ukladala na plech. Piekla som 30 minút.
Dobrú chuť. 🙂