Pečené “krokety” zo sladkých zemiakov

Info:

20 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 45 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 ks obsahuje:
63 kcal
Sacharidy: 7 g
Tuky: 2 g
Bielkoviny: 4 g

Úvod:

Najemno popučené sladké zemiaky zmiešané s pikantným a krémovým kozím syrom, ktoré sú následne zrolované do guliek a upečené v chrumkavom obale z ľanových semienok! 😉 Zdravý variant klasických zemiakových krokriet.

Recept je veľmi flexibilný. Dajú sa konzumovať za tepla, ale aj za studena, s obľúbeným dressingom, alebo si ich zvoliť ako prílohu k mäsu. Neváhajte pridať rôzne iné syry, alebo primiešať k nim aj najemno nakrájanú zeleninu. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● mlieko 0,5% - 1/3 šálky -
● batát (sladký zemiak) - 2 ks -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1/2 ks -
● pomleté ľanové semienka - 1 šálka -
● nadrobený kozí syr - 1/2 šálky -
● cream cheese 5% - 1 PL -
● sušený rozmarín - 2 ČL -

Postup:

Zemiaky som zbavila šupky a uvarila ich v mierne osolenej vode domäkka (cca 15 minút). Potom som ich zbavila vody, rozpučila na kašu a nechala mierne vychladnúť. K vychladnutým zemiakom som primiešala kozí syr, cibuľu, cesnak, cream cheese, mlieko, dochutila korením, rozmarínom, soľou a dala na 10-15 minút do chladničky.

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.

Zo zmesi som tvorila menšie guľky, ktoré som obaľovala v pomletých ľanových semienkach a ukladala na plech. Piekla som 30 minút.

Dobrú chuť. 🙂