Pečené “krokety” zo sladkých zemiakov
Info:
Úvod:
Najemno popučené sladké zemiaky zmiešané s pikantným a krémovým kozím syrom, ktoré sú následne zrolované do guliek a upečené v chrumkavom obale z ľanových semienok! 😉 Zdravý variant klasických zemiakových krokriet.
Recept je veľmi flexibilný. Dajú sa konzumovať za tepla, ale aj za studena, s obľúbeným dressingom, alebo si ich zvoliť ako prílohu k mäsu. Neváhajte pridať rôzne iné syry, alebo primiešať k nim aj najemno nakrájanú zeleninu. 🙂
Suroviny:
Postup:
Zemiaky som zbavila šupky a uvarila ich v mierne osolenej vode domäkka (cca 15 minút). Potom som ich zbavila vody, rozpučila na kašu a nechala mierne vychladnúť. K vychladnutým zemiakom som primiešala kozí syr, cibuľu, cesnak, cream cheese, mlieko, dochutila korením, rozmarínom, soľou a dala na 10-15 minút do chladničky.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Zo zmesi som tvorila menšie guľky, ktoré som obaľovala v pomletých ľanových semienkach a ukladala na plech. Piekla som 30 minút.
Dobrú chuť. 🙂