Vynikajúca bazalková pesto ryža

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia (150g) obsahuje:
210 kcal
Sacharidy: 40 g
Tuky: 3.50 g
Bielkoviny: 1 g

Úvod:

Hľadáte spôsob ako dať suchej a čistej ryži nový, chutnejší nádych? Prinášam vám najjednoduchší spôsob ako pripraviť ryžu plnú chutí a vôní! 😉 Môžete ju servírovať len tak s trochou nastrúhaným parmezánom navrchu, alebo ako skvelú prílohu ku grilovanému mäsu.

Bazalkové pesto som obohatila o citrónovú šťavu, ktorá mu dodáva sviežu chuť. Pesta víde rozhodne viac ako na dve porcie (cca ¾ šálky). Zvyšné množstvo uschovajte v mrazničke. Najlepšie porozdeľovať do silikónovej formy na ľad a keď ho budete chcieť opäť použiť, iba vytiahnete a roztopíte. Najlepšie do horúcich cestovín, omelety, na hrianky, šaláty…;)

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Ryža:
● soľ - - - -
● zeleninový vývar - 1 šálka -
● neuvarená ryža podľa chuti - 1/2 šálky -
Bazalkové pesto:
● soľ - - - -
● olivový olej - 1/3 šálky -
● strúhaný parmezán - 1/2 šálky -
● cesnak (strúčik) - 2 - 3 ks -
● čerstvé bazalkové listy - 1 šálka -
● vlašské orechy - 1/3 šálky -
● šťava z 1/2 citróna - - - -

Postup:

Na sporák som položila platničku a hrniec. Následne som pridala ryžu, vývar, dochutila zľahka soľou a zakryla pokrievkou. Keď ryža začala vrieť, plameň som vypla a pod pokrievkou nechala uvariť ryžu domäkka (dokiaľ nenasiakla všetku tekutinu).

Kým sa ryža varila, pripravila som si pesto. Všetky suroviny som pridala do mixéra a rozmixovala do hladkej konzistencie.

Keď bola ryža uvarená, primiešala som do nej 2-3 PL bazalkového pesta. Jednoduché a tak chutné! 😉

Dobrú chuť.