Vynikajúca bazalková pesto ryža
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
30 minút
1 porcia (150g) obsahuje:
210 kcal
40 g sacharidov
3.50 g tuku
1 g bielkovín
Popis:
Hľadáte spôsob ako dať suchej a čistej ryži nový, chutnejší nádych? Prinášam vám najjednoduchší spôsob ako pripraviť ryžu plnú chutí a vôní! ;) Môžete ju servírovať len tak s trochou nastrúhaným parmezánom navrchu, alebo ako skvelú prílohu ku grilovanému mäsu.Bazalkové pesto som obohatila o citrónovú šťavu, ktorá mu dodáva sviežu chuť. Pesta víde rozhodne viac ako na dve porcie (cca ¾ šálky). Zvyšné množstvo uschovajte v mrazničke. Najlepšie porozdeľovať do silikónovej formy na ľad a keď ho budete chcieť opäť použiť, iba vytiahnete a roztopíte. Najlepšie do horúcich cestovín, omelety, na hrianky, šaláty...;)
Suroviny:
Ryža:
-
-
soľ
1
šálka
zeleninový vývar
1/2
šálky
neuvarená ryža podľa chuti
Bazalkové pesto:
-
-
soľ
1/3
šálky
olivový olej
1/2
šálky
strúhaný parmezán
2 - 3
ks
cesnak (strúčik)
1
šálka
čerstvé bazalkové listy
1/3
šálky
vlašské orechy
-
-
šťava z 1/2 citróna
Postup:
Na sporák som položila platničku a hrniec. Následne som pridala ryžu, vývar, dochutila zľahka soľou a zakryla pokrievkou. Keď ryža začala vrieť, plameň som vypla a pod pokrievkou nechala uvariť ryžu domäkka (dokiaľ nenasiakla všetku tekutinu).
Kým sa ryža varila, pripravila som si pesto. Všetky suroviny som pridala do mixéra a rozmixovala do hladkej konzistencie.
Keď bola ryža uvarená, primiešala som do nej 2-3 PL bazalkového pesta. Jednoduché a tak chutné! 😉
Dobrú chuť.