Zdravý cordon bleu
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
60 minút
1 ks obsahuje:
177 kcal
6 g sacharidov
6 g tuku
28 g bielkovín
Popis:
S čím chutia kuracie prsia lepšie, ako so šunkou a roztekajúcim sa syrom? Klasika, ale obľúbená. Tak prečo si ju odopierať? ;) Chutí rovnako dobre, ako tradičný!
Suroviny:
Mäso:
-
-
soľ
4
ks
plátky kvalitnej kuracej šunky
-
-
olivový olej
2x150
g
kuracie prsia
4
ks
plátky syra podľa chuti
Na obalenie:
2
PL
strúhaný parmezán
2
PL
ovsené vločky
2
PL
ovsená múka
-
-
koreniny a bylinky podľa chuti
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Každý kus kuracieho som si prerezala pozdĺžne na 2 plátky, ktoré som následne rozklepala tĺčikom na mäso na tenšie. Kuracie plátky som z každej strany potrela olivovým olejom, zľahka osolila a na každý vrch položila 1 plátok syru, šunky a zarolovala.
Vedľa v miske som si zmiešala suroviny na obalenie. Každú rolku som celú obalila v tejto zmesi a uložila na plech. Zapekala som cca 35-40 minút, dokiaľ mäso nebolo upečené a na vrchu zlatisté.
Podávame s česrtvým šalátom alebo s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť. 🙂