Pečené zemiaky plnené bryndzou
Info:
Úvod:
Skvelé a ľahké jedlo. Jednoducho uvariť, vydlabať, naplniť, dať zapiecť na 15-20 minút a zemiakové nebo je pripravené!
V tomto recepte môžete využiť vlastnú fantáziu. Mne sa osvedčila kombinácia bryndze, ktorá tomu dodáva tú správnu výraznú chuť, červená cibuľka a paprika, kuracia šunka, syr, množstvo byliniek a korenín pre vôňu a ešte lepšiu chuť!
Výsledok boli krémové a chrumkavé zemiaky. 😉
Suroviny:
Postup:
Zemiaky som si uvarila v šupke domäkka. Prekrojila som ich na polovicu a vydlabala tak, aby okraje boli dostatočne hrubé. Vydlabané zvyšky som nevyhadzovala. Tie som vymixovala dohladka na kašu a pridala potom do plnky.
Na olivovom oleji som si opražila cibuľku spolu s červenou paprikou domäkka, dochutila soľou, koreninami a bylinkami. Nakoniec som primiešala šunku. Túto zmes som premiestnila do hlbokej misky a premiešala spolu s bryndzou, vymixovanými zemiakmi a jogurtom.
Vydlabané zemiaky som poukladala na plech vyloženým papierom na pečenie, ktorý som jemne potrela olivovým olejom. Opatrne som naplnila všetky zemiaky a posypala syrom. Zapekáme 20 – 30 minút pri 200 stupňoch.
Dobrú chuť! 🙂