Cestovinový šalát s pórom, kukuricou a kúskami panenky

Cestovinový šalát s pórom, kukuricou a kúskami panenky

Výživové Hodnoty:

1 porcií / ks
35 minút
1 porcia obsahuje:
420 kcal
55 g sacharidov
7 g tuku
36 g bielkovín

Popis:

Tieto super rýchle, ľahké a zároveň chutné cestoviny sa ideálne hodia na letné horúčavy. :) Myslím si, že pór je v dnešnej dobe je nedocenená zelenina. Vedeli ste, že Gréci a Rimania ju okrem iného považovali za výborný protijed pri otrave alkoholom? Pór okrem toho čistí a detoxikuje. Je vynikajúci "čistič"-čistí krv a črevá od baktérií a kvasiniek, podporuje činnosť tráviacich štiav a činnosť obličiek. Odporúča sa proti nadúvaniu, pri zápche, črevných kolikách a celkovej detoxikácii organizmu. Osvedčil sa aj pri "vnútornom čistení" problematickej pleti. Pór obsahuje selén a je bohatý na karotény a vitamíny C a E. V porovnaní s inými druhmi zeleniny je naozaj bohatým zdrojom mangánu a dobrým zdrojom folátov, železa a vitamínu B6, vďaka čomu je účinným prostriedkom pri stabilizácii krvného cukru, pretože znižuje absorpciu cukrov z tráviaceho ústrojenstva a zabezpečuje, aby boli správne metabolizované. Ako významný zdroj kyseliny listovej podporuje pór tvorbu krviniek, svalov a hojenie rán a ako zdroj fosforu je dôležitý pre činnosť mozgu.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
1 ks cesnak (strúčik)
1/2 ks pór
- - koreniny a bylinky podľa chuti
2 - 3 PL kukurica
- - olivový olej
65 g neuvarené celozrnné cestoviny
4 ks šampiňóny
120 g mäso panenka

Postup:

Cestoviny som si uvarila v vo vriacej, mierne osolenej vode. Kým sa cestoviny varili, pór a šampiňóny som si nakrájala na stredne tenké kolieska a opiekla som ich na panvici s trochou olivového oleja. Následne dochutila oreganom, čiernym korením, trochou soli a nechala chvíľu podusiť, dokiaľ pór a šampiňóny nezmäkli.

Potom som pri konci pridala kukuricu s rozpučeným cesnakom. Keď boli cestoviny hotové, pridala som ich do pórovej zmesi a pár sekúnd ešte opiekla a premiešala. Nakoniec som si jednoducho panenku potrela olivovým olejom, posypala korením na grilovanie (alebo podľa chuti) a ugrilovala.

Panenku môžete nakrájať na menšie kúsky a primiešať k cestovinám, alebo jednoducho su poukladať v celku navrch.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky