Zapekaná ryža so sušenými paradajkami a cukinou

Info:

12 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 75 minút
1 ks obsahuje:
61 kcal
Sacharidy: 5 g
Tuky: 3 g
Bielkoviny: 6 g

Úvod:

Ak vám ostala ryža nazvyš, neodhadli ste množstvo a nechete ju vyhodiť ako ja, tak určite ju pripravte na tento spôsob. Nič zložité! Stačí len všetky suroviny zmiešať dokopy a šup zapiecť do rúry. Ryžu môžete použiť podľa chuti a výberu.

Nielenže si pripravíte chutný obed, ale je to aj skvelé praktické jedlo, ktoré sa dá zabaliť so sebou do práce, školy, či na cestu. Pribaľte si k tomu čerstvý šalát a niet čo dodať. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● čerstvá bazalka - 4 ČL -
● basmati ryža - 1 a 1/2 šálky -
● vajce - 2 ks -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● nastrúhaná cukina - 1 ks -
● nakrájaná morčacia šunka - 1/2 šálky -
● nakrájané sušené paradajky - 1/3 šálky -

Postup:

Ryžu som si uvarila podľa návodu a nechala vychladnúť. Vo veľkej mise som si dobre premiešala všetky suroviny a premiestnila do formy vyloženej papierom na pečenie. Ja osobne som ryžu piekla vo forme na chleba (srnčí chrbát, dĺžka 30 cm) a potom krájala na plátky, ale pokojne zmes môžete zapekať v menšej zapekacej mise vyloženej papierom na pečenie.

Zapekala som 35-40 minút pri 200 stupňoch. Vrch by mal byť mierne hnedý. Pred krájaním som nechala poriadne vychladnúť a nakrájala na 12 plátkov.

Servírujeme s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť! 🙂