Zapekaná ryža so sušenými paradajkami a cukinou
Info:
Úvod:
Ak vám ostala ryža nazvyš, neodhadli ste množstvo a nechete ju vyhodiť ako ja, tak určite ju pripravte na tento spôsob. Nič zložité! Stačí len všetky suroviny zmiešať dokopy a šup zapiecť do rúry. Ryžu môžete použiť podľa chuti a výberu.
Nielenže si pripravíte chutný obed, ale je to aj skvelé praktické jedlo, ktoré sa dá zabaliť so sebou do práce, školy, či na cestu. Pribaľte si k tomu čerstvý šalát a niet čo dodať. 🙂
Suroviny:
Postup:
Ryžu som si uvarila podľa návodu a nechala vychladnúť. Vo veľkej mise som si dobre premiešala všetky suroviny a premiestnila do formy vyloženej papierom na pečenie. Ja osobne som ryžu piekla vo forme na chleba (srnčí chrbát, dĺžka 30 cm) a potom krájala na plátky, ale pokojne zmes môžete zapekať v menšej zapekacej mise vyloženej papierom na pečenie.
Zapekala som 35-40 minút pri 200 stupňoch. Vrch by mal byť mierne hnedý. Pred krájaním som nechala poriadne vychladnúť a nakrájala na 12 plátkov.
Servírujeme s čerstvým šalátom.
Dobrú chuť! 🙂