Zeleninový šalát s bryndzou
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
15 minút
1 porcia obsahuje:
250 kcal
5 g sacharidov
20 g tuku
15 g bielkovín
Popis:
Zdravý, rýchly a chutný šalát s našou slovenskou bryndzou! :) Niet čo dodať. Jednoducho výborný.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
2 - 3
PL
citrónová šťava
-
-
vlašské orechy na posypanie
150
g
mix listovej zeleniny
1
ks
červená cibuľa nakrájaná na kolieska
1
balenie (125 g)
bryndza
4 - 6
ks
reďkovky nakrájané na plátky
Postup:
Listovú zeleninu som si umyla pod tečúcou vodou a natrhala na malé kúsky. šalátovú zmes som si v miske zmiešala spolu s cibuľou, reďkovkami a pokvapkala s citrónovou šťavou, olivovým olejom a dochutila soľou (neprežeňte to s ňou, bryndza je dosť slaná) a korením.
Hotový šalát som rozdelila do dvoch tanierov a na vrch rozdrobila bryndzu (na každý tanier 1/2 balenia). Vrch môžete ešte posypať podrvenými vlašskými orechmi.
Dobrú chuť! 🙂