Pečené zemiaky s baklažánom a čerstvým rozmarínom

Pečené zemiaky s baklažánom a čerstvým rozmarínom

Výživové Hodnoty:

4 porcií / ks
70 minút
1 porcia obsahuje:
192 kcal
33 g sacharidov
5 g tuku
4 g bielkovín

Popis:

Veľmi jednoduché a aromatické jedlo, ktoré nebudete musieť dlho pripravovať! :) Pozostáva hlavne z kombinácie pečených zemiakov, voňavého rozmarínu a maslového baklažánu. Poslúži nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha, napríklad ku grilovanému mäsu. Príjemná chuť a určite vás zasýtia! ;)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
2 PL olivový olej
500 g zemiaky
4 ks cesnak (strúčik)
- - rasca
5 - 6 ks vetvička rozmarínu
1 ks baklažán nakrájaný na kocky

Postup:

Rúru som si zapla na 200 stupňov. Zapekaciu nádobu som vyložila papierom na pečenie a dala predhriať do rúry približne na 10 minút, dokiaľ som si nepripravila zemiaky s baklažánom.

Do hlbokej misy som si pridala zemiaky nakrájané na kocky, baklažán, rozmarín, cesnak, dochutila čiernym korením, rascou, soľou, poliala olivovým olejom a nakoniec premiešala rukami.

Zapekaciu misu som opatrne vytiahla z rúry a zemiaky spolu s baklažánom premiestnila do nej. Piekla som 45 minút. Občas som zemiaky premiešala varechou.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky