Pečené zemiaky s baklažánom a čerstvým rozmarínom
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
70 minút
1 porcia obsahuje:
192 kcal
33 g sacharidov
5 g tuku
4 g bielkovín
Popis:
Veľmi jednoduché a aromatické jedlo, ktoré nebudete musieť dlho pripravovať! :) Pozostáva hlavne z kombinácie pečených zemiakov, voňavého rozmarínu a maslového baklažánu. Poslúži nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha, napríklad ku grilovanému mäsu.
Príjemná chuť a určite vás zasýtia! ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
PL
olivový olej
500
g
zemiaky
4
ks
cesnak (strúčik)
-
-
rasca
5 - 6
ks
vetvička rozmarínu
1
ks
baklažán nakrájaný na kocky
Postup:
Rúru som si zapla na 200 stupňov. Zapekaciu nádobu som vyložila papierom na pečenie a dala predhriať do rúry približne na 10 minút, dokiaľ som si nepripravila zemiaky s baklažánom.
Do hlbokej misy som si pridala zemiaky nakrájané na kocky, baklažán, rozmarín, cesnak, dochutila čiernym korením, rascou, soľou, poliala olivovým olejom a nakoniec premiešala rukami.
Zapekaciu misu som opatrne vytiahla z rúry a zemiaky spolu s baklažánom premiestnila do nej. Piekla som 45 minút. Občas som zemiaky premiešala varechou.
Dobrú chuť! 🙂