Pečené zemiaky s baklažánom a čerstvým rozmarínom
Info:
Úvod:
Veľmi jednoduché a aromatické jedlo, ktoré nebudete musieť dlho pripravovať! 🙂 Pozostáva hlavne z kombinácie pečených zemiakov, voňavého rozmarínu a maslového baklažánu. Poslúži nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha, napríklad ku grilovanému mäsu.
Príjemná chuť a určite vás zasýtia! 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si zapla na 200 stupňov. Zapekaciu nádobu som vyložila papierom na pečenie a dala predhriať do rúry približne na 10 minút, dokiaľ som si nepripravila zemiaky s baklažánom.
Do hlbokej misy som si pridala zemiaky nakrájané na kocky, baklažán, rozmarín, cesnak, dochutila čiernym korením, rascou, soľou, poliala olivovým olejom a nakoniec premiešala rukami.
Zapekaciu misu som opatrne vytiahla z rúry a zemiaky spolu s baklažánom premiestnila do nej. Piekla som 45 minút. Občas som zemiaky premiešala varechou.
Dobrú chuť! 🙂