Cukinové rezance s pestom a sušenými paradajkami
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
50 minút
1 porcia obsahuje:
130 kcal
9 g sacharidov
7 g tuku
5 g bielkovín
Popis:
Nízko-sacharidové cestoviny? áno! Dnes si ukážeme ako pripraviť obľúbené cestoviny takmer bez sacharidov, a to bez straty chuti! ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
trocha strúhaného parmezánu navrch (voliteľné)
1/4
šálky
nakrájané sušené paradajky
180
g
cukinové rezance
1
PL
obľúbené pesto
Postup:
Cukinu som si umyla, zbavila šupky a obidva konce odkrojila. Pomocou škrabky na zemiaky som si nastrúhala rezance, ktoré som následne ostrým nožíkom rozkrájala na ešte menšie pásiky. Cukinové rezance som premiestnila do misky, osolila a dala odpočívať do chladničky aspoň na 30 minút.
Po 30 minútach som cukinu vytiahla z chladničky a zliala prebytočnú vodu. Cukinu som si premiestnila na panvicu spolu s pestom a paradajkami. Opekala som zľahka 5 – 10 minút (rezance moc nemiešajte, iba zľahka, snažte sa skôr s panvicou premiešavať). Nakoniec pred podávaním som posypala parmezánom.
Dobrú chuť! 🙂