Kuracie rizoto so zelenou fazuľkou a citrónom

Info:

4 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 porcia obsahuje:
337 kcal
Sacharidy: 40 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 34 g

Úvod:

Ľahké, rýchle a chutné rizoto s jemnou citrónovou chuťou, ktorá robí toto rizoto ešte viac sviežim. 🙂
Neobľubujete zelené fazuľky? Môžete ich nahradiť cukinou, brokolicou, alebo hráškom. Ak momentálne nemáte po ruke ryžu určrnú na rizoto (arborio), postačí aj dlhozrnná ryža, alebo akákoľvek iná, ale nebude mať až takú krémovú konzistenciu, ako by malo mať.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 1 ks -
● kôra a šťava z 1 citróna - - - -
● koreniny a bylinky podľa chuti - - - -
● ryža arborio - 220 g -
● kurací vývar - 600 ml -
● zelené fazuľky - 240 g -
● kuracie prsia - 480 g -

Postup:

Kurací vývar som si priviedla k varu. Na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej a pridala kuracie prsia. Chvíľku som opiekla a pridala šťavu a kôru z citróna.

Potom som k mäsu primiešala ryžu, dochutila bylinkami podľa chuti, cesnakom a soľou. Do ryže som vždy pridávala po naberačke vývaru, dokiaľ nebola uvarená. Približne 5 – 10 minút pred dovarením som pridala zelené fazuľky. Podávala som s nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť! 🙂