Kuracie rizoto so zelenou fazuľkou a citrónom
Info:
Úvod:
Ľahké, rýchle a chutné rizoto s jemnou citrónovou chuťou, ktorá robí toto rizoto ešte viac sviežim. 🙂
Neobľubujete zelené fazuľky? Môžete ich nahradiť cukinou, brokolicou, alebo hráškom. Ak momentálne nemáte po ruke ryžu určrnú na rizoto (arborio), postačí aj dlhozrnná ryža, alebo akákoľvek iná, ale nebude mať až takú krémovú konzistenciu, ako by malo mať.
Suroviny:
Postup:
Kurací vývar som si priviedla k varu. Na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej a pridala kuracie prsia. Chvíľku som opiekla a pridala šťavu a kôru z citróna.
Potom som k mäsu primiešala ryžu, dochutila bylinkami podľa chuti, cesnakom a soľou. Do ryže som vždy pridávala po naberačke vývaru, dokiaľ nebola uvarená. Približne 5 – 10 minút pred dovarením som pridala zelené fazuľky. Podávala som s nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť! 🙂