Ľahký šošovicový šalát s hroznom a feta syrom
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
30 minút
1 porcia obsahuje:
245 kcal
25 g sacharidov
11 g tuku
10 g bielkovín
Popis:
Možno sa vám zdá táto kombinácia trochu nezvyčajná, ale výsledkom budete prekvapení. šošovica kombinovaná so sviežou chuťou hrozna, kúskami mandlí a feta syrom vám vyčarí jedinečný a chutný šalát. Hrozno mu pridá peknú a jemnú sladkosť.
šalát je vhodný ako hlavné jedlo pretože je sýty, ale poslúži aj ako príloha ku grilovanému mäsu. ;)
Suroviny:
Šalát:
1/3
šálky
nadrobený syr Feta
1
šálka
hrozno
1/2
šálky
šošovica v suchom stave
1/3
šálky
mandle
Zálievka:
1/2
PL
med/javorový sirup/agave
1
PL
olivový olej
1
ks
šťava z limetky
Postup:
šošovicu som si nechala na pár hodín namočenú vo vode, a potom uvarila v mierne osolenej vode do mäkka a nechala vychladnúť. Hrozno som si nakrájala na polovičky a premiestnila do misky spolu so šošovicou a nasekanými mandľami.
Vedľa v malej miske som si zmiešala suroviny na zálievku a poliala ňou šalát. Pred servírovaním som na vrch šalátu nadrobila feta syr.
Dobrú chuť.