Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi
Vždy sa snažím nasýtiť nielen môj žalúdok, ale aj moje oči. A tu to platí 2x! Milujem farebný tanier plný zdravého jedla. Tá farba! Tá chuť! Tá kombinácia! Nemám slov.…
Možno sa vám zdá táto kombinácia trochu nezvyčajná, ale výsledkom budete prekvapení. šošovica kombinovaná so sviežou chuťou hrozna, kúskami mandlí a feta syrom vám vyčarí jedinečný a chutný šalát. Hrozno mu pridá peknú a jemnú sladkosť.
šalát je vhodný ako hlavné jedlo pretože je sýty, ale poslúži aj ako príloha ku grilovanému mäsu. 😉
šošovicu som si nechala na pár hodín namočenú vo vode, a potom uvarila v mierne osolenej vode do mäkka a nechala vychladnúť. Hrozno som si nakrájala na polovičky a premiestnila do misky spolu so šošovicou a nasekanými mandľami.
Vedľa v malej miske som si zmiešala suroviny na zálievku a poliala ňou šalát. Pred servírovaním som na vrch šalátu nadrobila feta syr.
Dobrú chuť.
Vybrané na základe typu jedla.